Cum sunt păcăliți șoferii chiar lângă sediul IJP Prahova: ”Vă plătesc eu taxa pentru mașină” Cât este comisionul la o plată de 13 lei- FOTO

Un cititor observatorulph.ro ne-a relatat o experiență cel puțin ”ciudată” prin care a trecut în această dimineață, când s-a prezentat la Serviciul de Înmatriculări Auto Prahova pentru înmatricularea unei mașini. El a plătit 20 de lei pentru o taxă de 13 lei, restul sumei fiind achitată sub formă de comisioane: la CEC și firma de copiat acte.

Sesizarea cititorului:

”Astăzi m-am prezentat la ghișeul serviciului de înmatriculări auto de pe strada Vasile Lupu, unde am aflat că taxa pentru autorizația provizorie, în valoare de 13 lei, nu se mai achită la Poliție, ci online sau prin BCR și CEC. Pentru că mă grăbeam, am fost îndrumat la unul dintre comercianții de peste drum de sediul IJP, care dispune de un aparat de tip SelfPay.

Aici am fost preluat de o doamnă, care mi-a cerut 20 de lei pentru această operațiune. Mare mi-a fost mirarea când, după ce mi-a luat banii, s-a ridicat de pe scaun și s-a dus la acel aparat, pentru a procesa plata!

Citește și : Șoferi ”țepuiți” lângă sediul IJP Prahova. Documentele de înmatriculare a mașinii, puse ”în ordine”, pe bani grei, la birourile de copiat acte

Când am întrebat-o de ce nu mă lasă pe mine să fac asta mi-a răspuns că aceasta este procedura. I-am cerut bon fiscal și mi-a dat unul pe care scrie doar ”comision” în valoare de 5 lei, restul de doi lei constituind un alt comision încasat de CEC.

Nu înțeleg de ce în sediul IJP Prahova nu pot fi montate stații de Plată SelfPay astfel încât să nu mai existe astfel de intermediari?”.

Această afacere nu este singura care a ”înflorit” la birourile de copiat acte de pe strada Vasile Lupu.

Acum trei ani, observatorulph.ro relata despre o metodă de păcălit șoferii, la care au apelat afaceriștii la scurt timp după introducerea programărilor online pentru serviciul de înmatriculări și permise auto în Prahova.

Atunci era percepută o taxă ilegală pentru ”programarea online la înmatricularea mașinii”, care varia între 10 și 100 de lei, în funcție de cum este perceput clientul: cu sau fără prea mulți ”gologani”.

La vremea respectivă un alt cititor ne-a sesizat pe adresa redacției că a plătit 100 de lei pentru ca un angajat al unui birou de copiat acte să-i introducă datele pe site-ul Prefecturii Prahova în vederea programării online la înmatricularea mașinii. Evident, nu a primit bon fiscal dintr-un motiv cât se poate de simplu: o astfel de taxă nu exista!

Reamintim că acest serviciu este pus la dispoziție GRATUIT de prefectură (detalii AICI), însă viitorii proprietari de mașini care nu sunt familiarizați cu sistemul sau care nu au acces la un dispozitiv conectat la internet sunt ”țepuiți” chiar sub ochii polițiștilor din sediul IJP Prahova.

Așa arată bonul fiscal pentru comision plată prin self pay

CEC percepe un comision de 2 lei

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

3 COMENTARII

  1. Toți sau aproape toți afaceriștii de pe str. Vasile Lupu sunt bara-bara cu ,, băieții buni,, alții sunt asociati prin intermediul prieteniilor, rudelor sau nevestelor…, nimeni nu vede și nu știe nimic !

  2. In mod normal cand vii sa inmatriculezi o masina , sa iei numere rosii , sa scoti un buletin sau pasaport iti faci temele inainte (ce acte sunt necesare in original, in copie, ce taxe trebuiesc platite etc.) tocmai pentru a evita sa faci mai multe drumuri sau sa platesti in plus (o copie xerox care in mod normal costa pana in 30 bani la ghiseele acelea costa 50 bani sau 1 leu). Dar obiceele au fost inradacinate tot de unii dintre noi care, din lipsa cunostintelor sau pur si simplu din lene vin la acele birouri si dau si ei „ceva , acolo” pentru programari sau alte servicii – fara bon fiscal, bineinteles. Dar … ale cui or fi acele birouri , nu cumva au legaturi tot cu IJP ul ?

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău