EXCLUSIV: Cât de sigure sunt spitalele de stat și private din Prahova în caz de incendiu? Lista unităților fără autorizație și a celor amendate de pompieri

0

În contextul tragediei de la spitalul județean din Piatra Neamț, unde zece pacienți au ars de vii în urma unui incendiu izbucnit la secția de terapie intensivă, observatorulph.ro a solicitat ISU Prahova situația unităților sanitare de stat și private de la noi din județ.

Ce spitale din Prahova nu dețin autorizație de incendiu? 

În acest moment nu dețin autorizație de securitate la incendiu Spitalul Județean de Urgență Ploiești (Clădire spital, secția oftalmologie fără activitate la momentul controlului, secția boli infecțioase), Darius Medical Center SRL, Patrick Medical Center SRL;

În urma controalelor efectuate în ultimul an de către ISU Prahova la spitale, ce măsuri s-au aplicat? Ce spitale au fost sancționate și cum?

În urma controalelor efectuate la spitalele din Prahova au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru toate neregulile identificate, în condițiile Ordonanței nr. 2 din 12 iulie 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările și completările ulterioare, avertisment respectiv amendă contravențională (Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Spitalulu Orășenesc Urlați, Spitalul de Pneumofiziologie Drajna – TBC, Sanatoriul Balneoclimateric de Copii Bușteni, Spitalul de Ortopedie și Traumatologie Azuga, Spitalul Orășenesc Sinaia, Spitalul General Cf Ploiești, Spitalul de Pneumoftiziologie Florești, Spitalul de Psihiatrie Voila, Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte, Spitalul de Boli Pulmonare Breaza, Spitalul Orășenesc Băicoi, Spitalul Municipal Ploiești, Spital Lotus Srl, Spitalul Minicipal Câmpina, Spitalul de Pediatrie Ploiești, Spitalul Orășenesc Sfânta Filofteia Mizil, Centrul Medical Sanconfind Srl, Spitalul De Obsterică Ginecologie Ploiești, Wia Kinetodent Srl, Spitalul Municipal Câmpina, Darius Medical Center SRL, Patrick Medical Center SRL).

În ce an a fost emisă autorizația de incendiu la spitalul județean de urgență din Ploiești? Mai este valabilă? Când s-a efectuat ultimul control aici și ce măsuri s-au aplicat?

Spitalul județean de urgență Ploiești deține mai multe corpuri de clădire pentru care au fost emise autorizații de securitate la incendiu după finalizarea execuției lucrărilor și punerea lor în funcțiune în conformitate cu legislația în vigoare la momentul solicitării. Ultimul control desfășurat la această unitate sanitară a fost efectuat în data de 23.01.2020 și s-au identificat 21 de nereguli dintre care 3 nereguli au fost soluționate pe timpul controlului. Au fost aplicate 19 avertismente și două amenzi contravenționale dintre care una pentru lipsă autorizație de securitate la incendiu.

La spitalul județean de urgență din Ploiești au fost efectuate ample lucrări de reabilitare în ultimii ani, inclusiv la secția ATI. A solicitat conducerea spitalului avizul ISU pentru aceste lucrări? Dacă nu, ce măsuri s-au luat?

Pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești sunt emise avizele de securitate la incendiu nr. 271/19/SU – PH din 08.03.2019 pentru „Sistem de detecție și semnalizare incendiu (Corpurile C și D – P+2E)” și nr. 213/17/SU – PH din 10.02.2017 pentru „Sistem de detecție și semnalizare incendiu (Corpurile A și B – S+P+5E)”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău