Cum vor vota ploieștenii la Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova. Rezultatele sondajului independent observatoruph.ro

1

Un sondaj realizat de Observatorul Prahovean în Ploiești, cu două luni înaintea alegerilor locale, relevă preferințele electoratului în ceea ce privește conducerea municipiului în următorii patru ani, preferințele alegătorilor cu privire la candidații pentru conducerea Consiliului Județean, dar și cum sunt împărțiți aceștia în funcție de opțiunile și preferințele politice. Sondajul a fost realizat înainte de anunțarea alianțelor politice PNL-USR, respectiv PSD-Pro România în Prahova.

Printre altele, participanții la sondaj au fost întrebați ce candidat vor vota pentru funcția de primar al Ploieștiului, cu reprezentanții cărui partid vor vota pentru constituirea consiliului local, respectiv județean, dar și ce candidat vor vota pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

Astfel, candidatul PNL Andrei Volosevici se află pe primul loc în preferințele ploieștenilor pentru a conduce municipiul în următorii patru ani, acesta fiind preferat de 57,34% din electorat.

Pe locul doi s-a clasat Ștefan Radu Oprea, candidatul PSD, 9,19% dintre persoanele chestionate declarând că îl preferă pe aceasta la conducerea Primăriei Ploiești. 

Întrebați din ce partid politic vor sa facă parte consilierii locali, 45,83% dintre ploieșteni au declarat PNL, 18,26% PSD, 14,03% USR PLUS, 5,8% PRO România, 4,84% ALDE, 3,51% PRAHOVA în ACȚIUNE, iar 1,57% PMP.

 

În ceea ce privește conducerea Consiliului Județean Prahova, 41,72% dintre ploieșteni îl susțin pe Iulian Dumitrescu, candidatul PNL, iar 21,16% au declarat că îl vor vota pe Bogdan Toader, candidatul PSD.

 

Preferințele politice ale ploieștenilor pentru formarea consiliului județean sunt reflectate astfel: 47,04% – PNL, 19,59% PSD, 13,54% USR PLUS, 6,53% PRO România, 4,23% ALDE, 2,30% Prahova în Acțiune și 1,81% PMP

Sondajul a fost realizat Observatorul Prahovean, iar datele au fost culese în perioada 09-16 iulie 2020.

Metoda de cercetare: interviu pe baza unui chestionar − multistadial stratificat, volumul eșantionului fiind constituit de 1160 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice.

Datele au fost culese prin metoda door to door, și sunt valabile la nivelul populației neinstituționalizate cu vârsta de 18 ani și peste, cu domiciliul permanent sau în municipiul Ploiești.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. Degeaba. Poate sa iasa si Papa Pius, pe toate functiile. Noi in continuare ne vom bucura de: maidanezi, cocalari samantari, jeg pe strazi, parcuri in paragina etc. Le cunoastem cu totii. Peste 4 ani tot la fel le vom avea.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău