Cum poți afla în 10 de minute dacă ai avut coronavirus. Testele efectuate la Dentirad Hospital Plopeni au o acuratețe de 98,8%

Dentirad Hospital din Plopeni a demarat o amplă campanie de testare pentru depistarea coronavirusului. Testul, fabricat în SUA, costă 100 de lei și depistează în numai zece minute dacă ai fost infectat sau ești purtătorul virusului la data efectuării analizei. Pentru programări sunați la 0244 972.

Metodă simplă de prelevare a probelor
Spre deosebire de testarea ”clasică”, ce presupune colectarea probelor din nas și gât, care este neplăcută și ale cărei rezultate se află chiar și după 24 de ore, testul rapid efectuat de specialiștii spitalului Dentirad din Plopeni, care include și verdictul, durează câteva minute.

Practic, se prelevează o picătură de sânge care se introduce un dispozitiv care măsoară răspunsul anticorpului (IgM – infecțiile recente si IgG – infecțiile anterioare) la virus în decurs de aproximativ 10 minute.

Cum funcționează testul
IgM și IgG sunt imunoglobuline produse de sistemul imunitar pentru a oferi protecție împotriva virusurilor, incluzând SARS-CoV-2. Anti-SARS-CoV-2 IgM și IgG pot fi, prin urmare, detectate in probele pacienților afectați.

Testul rapid verifică sângele pentru anticorpi și poate identifica cine a fost anterior infectat, și s-ar putea să fi dezvoltat deja imunitatea la virus , totodată depistând daca persoana testata este in prezent purtătoare a virusului.

Testul este fabricat în SUA și are o acturatețe de 98,9%
Testele sunt fabricate în SUA de un producător renumit (CTK Biotech), care a raportat următoarele rezultate pentru IgM și IgG: sensibilitate 97,6%, specificitate 100%, acuratețe 98,8%.

Testarea, care costă 100 de lei, se face pe baza de programare, pe care o puteti solicita la numarul unic 0244 972 sau prin mesaj pe pagina de facebook a spitalului. (P)

FOTO

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău