Podul ridicat în locul celui de lemn din Ploiești trebuia să fie gata pe 16 mai. Cum a ”strecurat” primarul Dobre un alt termen. VIDEO

În luna mai a anului trecut, Primăria Ploiești anunța cu tam-tam începerea lucrărilor la un pasaj rutier care să înlocuiască fostul pod de lemn. Termenul de execuție, stabilit inițial pentru 16 mai 2020, nu a fost respectat, deși investiția a fost singura derulată de primărie în cele două luni de situație de urgență. Primarul Dobre s-a făcut că ”plouă” și a anunțat o altă dată pentru finalizarea lucrărilor după ce s-a filmat pe șantier.

Închis traficului rutier din motive de siguranță acum zece ani, podul de lemn, care făcea legătura între strada Depoului și strada Mimiu, a fost demolat în 2018.

Citește și: Imagini de la demolarea Podului de lemn din Ploiești. FOTO-VIDEOImagini de la demolarea Podului de lemn din Ploiești. FOTO-VIDEO

În locul acestuia se ridică în prezent un pasaj nou, pe structură metalică, valoarea investiției fiind de aproape 20 de milioane de lei, fără TVA. (detalii AICI)

Termenul final pentru execuția lucrărilor de construire a fost de 12 luni de la data emiterii autorizației de construire (15 mai 2019).

Așa cum a rămas scris și pe panoul șantierului, data finalizării lucrărilor trebuia să fie 16 mai 2020.

Evident, acest lucru nu s-a întâmplat, deși, pe perioada stării de urgență, potrivit Comitetului Local pentru Situații de Urgență Ploiești, primăria a sistat toate investițiile de infrastructură, singura excepție fiind chiar noul pasaj peste calea ferată din zona Depoului CFR.

Șantierele ”înghețate” de pandemie la Ploiești

Excepția ”pasajul rutier” din zona depoului CFR

Zilele trecute, primarul Ploieștiului a fost în vizită pe șantierul noului pasaj, unde a și filmat stadiul lucrărilor la podul pe care ploieștenii ar fi trebuit să circule de o săptămână.

Cu această ocazie, edilul a anunțat și noul termen: 1 septembrie 2020. Informația a generat numeroase comentarii și întrebări referitoare la întârzierea lucrărilor, la care primarul Dobre nu a  răspuns.

De finalizarea acestei investiții depinde și refacerea celor două pasaje subterane din cartierul Bariera București. Asta deoarece Primăria Ploiești a anunțat că pentru lucrările la aceste pasaje se va restricționa traficul rutier, care va fi deviat pe noul pod din zona Depoului CFR.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596