A sosit prima linie de testare Real Time – PCR, la SJU Ploiești! Donația a fost făcută de OMV Petrom

0

Este prima veste cu adevărat bună din ultimele zile. Campania Observatorulph.ro dă roade și pentru asta le mulțumim tuturor celor care s-au implicat, pentru ca prahovenii să poată să treacă mai ușor peste această perioadă. Vă mulțumim!

Linia Real Time PCR donată de OMV Petrom, a ajuns la SJU Ploiești, înaintea celei comandată de autorități.

Compania petrolieră OMV Petrom a donat 1 milion de euro pentru aparatură medicală și echipamente de protecție, banii fiind direcționați către Crucea Roșie. Reprezentanții OMV Petrom au precizat pentru Observatorulph că au ținut neapărat ca una dintre liniile PCR să ajungă de urgență la Ploiești, o comunitate în care compania își desfășoară activitatea.

Pe lângă această linie, urmează să mai ajungă o a doua comandată de CJ Prahova, plus încă una de la DSV Prahova, pentru care sunt așteptate avize de la Ministerul Sănătății. Directorul DSP Ph, dr. Bogdan Nica ne-a declarat că odată cu aceste formalități se efectuează și instruirea personalului, întrucât echipamentele sunt complexe, iar utilizarea lor presupune pregătire de specialitate.

Liniile Real Time – PCR sunt echipamentele care scurtează foarte mult perioada de testare a prezenței Covid 19, nemaifiind nevoie de 2-3 zile de așteptare, rezultatele fiind disponibile în maxim 2 ore. În acest fel, se eliberează rapid locurile din spitale, ocupate de pesoanele suspecte de infectare cu coronavirus, pentru care rezultatele sunt negative, limitându-se totodată și pericolul răspândirii în cazurile pozitive, care vor fi imediat izolate și tratate.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău