fbpx

Aflată într-un scandal continuu, Regia Autonomă de Transport Public Ploiești a reușit să ajungă într-o situație deloc ușoară, după ce, anul trecut, Curtea de Conturi a descoperit nereguli majore, care datează de prin 2007. Dar ce salarii au directorii de aici? Am putea spune că un director câștigă cu puțin mai mult decât un viceprimar.

„Gaura” de la RATP, estimată la 15 milioane de euro, este, din câte se pare, o adevărată piatră de încercare pentru actualul management al Regiei. Acesta este de altfel motivul pentru care primarul Ploieștiului, Iulian Bădescu, a anunțat ieri că, foarte cuând, RATP se va transforma în societate comercială. „Se va realiza o analiză pentru a se vedea dacă RATP poate avea o minimă profitabilitate. O regie care funcționează pe pierdere nu poate participa la licitații, nu poate contracta credite și nu are credibilitate în mediul economic”, a susținut Iulian Bădescu, primarul municipiului Ploiești. Dar ce salarii pot avea directorii de la RATP, în condițiile în care Regia merge pe pierdere?

Era schimbărilor

Înainte de a vorbi de salarii ar trebui să spunem că, anul trecut, la scurt timp după alegerile locale, la RATP au avut loc oarece schimbări. Directorul general de la acea dată, Radu Popescu, și-a dat, în luna august 2012, demisia. Interimatul a fost preluat de directorul tehnic, Ion Micu. La mai bine de o lună de la demisia lui Popescu, pe 4 septembrie, în fruntea Regiei, care are peste 1.000 de angajați, fiind una dintre cele mai mari societăți aflate în subordinea Consiliului Local, a fost numit, în baza unui concurs, Cristian Iancovici. În prezent, la RATP sunt patru directori: directorul general, Cristian Iancovici, directorul tehnic, Ion Micu, directorul Financiar, Monica Tănase și directorul Exploatare, Ionelia Enescu.

Fără tichete de masă

Prima măsură luată de noua conducere a fost decizia de a nu mai fi acordate tichete de masă, pe motiv că societatea nu își mai permitea să plătească un astfel de ajutor, prevăzut în contractul colectiv de muncă. La acea vreme, primarul municipiului, Iulian Bădescu, a susținut că „salariile acolo sunt la un nivel destul de mare”, la acea dată vorbindu-se chiar de posibilitatea ca Regia să intre în insolvență.

Uite salariile

Ion Micu, director tehnic

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

salariu brut – 5.810 lei, salariu net – 4.075

Cristian Iancovici, director general

Salariu brut – 4.948

Salariu net – 3.470

Monica Tănase, director Financiar

Salariu brut -  4.500

Salariu net – 3155

Ionelia Enescu, director Exploatare

Salariu brut – 4.500

Salariu net – 3.155

 

 

 

 

 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg