- Publicitate -

Un polițist a fost bătut și înjunghiat iar colegii lui au mușamalizat cazul – GALERIE FOTO

Andrei Simion este polițist din 1995, lucrează la Biroul de Investigare Tehnico-Științifică a Locului Faptei și locuiește în Poiana Câmpina împreună cu familia lui. Pe 5 februarie 2011 a fost bătut de un vecin pe care-l certase pentru că urinase pe scara blocului. Polițiștii sosiți la fața locului au mușamalizat cazul, lucrurile degenerând din acel moment. Polițistul s-a trezit din postura de victimă în cea de infractor, câteva luni de zile mai târziu vecinul a bătut-o și pe soția polițistului iar șeful Poliției i-a aplicat o sancțiune pentru că nu a respectat normele de conviețuire socială.

”Mă piș pe tine de polițai împuțit”

Surse din IJP Prahova ne-au declarat că polițistul Andrei Simion a făcut raport de evenimente cu privire la incidentul din data de 5.02.2011 între el și vecinul său, Radu Victor Laurențiu, în raport fiind evidențiate indicii de săvîrșire a infracțiunilor de ultraj, amenințare și tentativă de omor.
Andrei l-a surprins pe vecinul său Radu urinând pe scara blocului apoi i-a cerut să curețe scara, moment în care vecinul a început să-l injure. Deși polițistul era civil și nici nu s-a legitimat, vecinul știa unde lucrează. ”Mă piș pe tine de polițai împuțit și mă piș și pe Poliție”, a înjurat Radu apoi a sărit la bătaie.
În timpul altercației Radu l-a pus jos pe Andrei și l-a strâns de gât, urlând că îl omoară. A fost potolit de soția sa și de un vecin care a sărit să-l scape pe polițist, dar după câteva secunde s-a dus la mașina și a luat o șurubelniță cu care l-a înjunghiat pe polițist. Norocul victimei a fost că a parat parțial lovitura, rănindu-se mai mult la mână și mai puțin în zona abdominală.

Polițiști nepăsători
Vecinii au sunat la 112, la fața locului sosind trei polițiști, Milu, Ulieru și șeful de post Dinu. Surprinzător, aceștia l-au lăsat să plece pe Radu care a spus că întârzie la serviciu, deși colegul lor Andrei Simion le-a arătat rănile produse ca urmare a altercației.
Șeful de post, Dinu, a spus că nu se impune cercetarea la fața locului și împreună cu colegii săi au plecat. Au spus victimei că poate depune reclamație în termen de 60 de zile.

Polițistul Andrei Simion a fost luat de o ambulanță și transportat la Spitalul municipal Câmpina pentru a i se acorda îngrijiri medicale. Nici polițiștii sosiți acolo, în frunte cu inspectorul principal Duca, nu au efectuat cercetări sau constatări în ciuda faptului că polițistul-victimă le-a arătat rănile. (galerie foto la finalul articolului)
După ce a fost externat, Andrei Simion și-a scos certificat medico-legal, potrivit documentului necesitând 2-3 zile de îngrijiri medicale. (vezi foto)


Pe 21 februarie, polițistul Andrei Simion a făcut plângere penală împotriva vecinului Radu Victor Laurențiu. În martie și aprilie primit acasă două citații prin care era înștiințat că trebuie să se prezinte în fața organelor de poliție, totodată aflând că are calitatea de făptuitor respectiv învinuit în a doua citație. (vezi foto
)
Pe rolul Tribunalului Prahova a fost înregistrat dosarul 393/P/2011 în care Andrei Simion are calitatea de reclamant iar la Poliția Câmpina dosarul 562/P/2100 în care Andrei Simion este învinuit.

Soția polițistului a fost bătută
Pe 7 decembrie 2011, soția polițistului, Elena Simion, a fost bătută de același vecin care în februarie îl atacase pe Andrei.
”Era fiul lui Radu pe scară, împreună cu un prieten, reparau motocicleta. Pentru că făceau gălăgie am ieșit din casă și le-am spus să iasă afară și să repare motocicleta. A coborât tatăl său care m-a lovit cu pumnul în față”, ne-a povestit Elena Simion.
”Cât timp așteptam organele de poliție pe casa scării a mai coborât un fiu de-al lui Radu și amândoi ne-au amenințat cu moartea. În acest sens am depus reclamație pentru amenințare”, a precizat Andrei Simion.
Elena Simion a fost transportată la spitalul Câmpina și trimisă ulterior la Spitalul Boldescu pentru examen maxilo facial. Femeia a necesitat 11-12 zile de îngrijiri medicale, potrivit certificatului medico-legal. (vezi foto)

Și bătut și sancționat
La începutul anului, polițistul Andrei Simion a primit o sancțiune din partea șefului IJP Prahova, comisarul șef Bogdan Despescu. Șeful Poliției i-a atras atenția agentului Simion să respecte normele de conviețuire socială și să evite pe viitor discuțiile neprincipiale cu membrii familiei Radu.
La finalul articolului vă prezentăm o fotografie cu Radu Victor Laurențiu, agresorul polițistului, dormind pe un scaun.

 

Așa arăta polițistul Andrei Simion după ce a fost bătut și înjunghiat de vecinul său Radu Victor Laurențiu.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți de acord să citiți ziarul Observatorul Prahovean fără reclame, dar contracost? 

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Zeci de medicamente lipsesc din farmacii. Cauza pare a fi prețul mărit al acestora

Peste 50 de medicamente importante lipsesc din farmacii. Este vorba despre antibiotice, antitermice și chiar tratamente pentru boli cronice sau alergii. Peste 50 de medicamente lipsesc în...

Petrolul Ploiești – UTA Arad: 2-1. Victorie pe stadionul Ilie Oană

În această seară, Petrolul Ploiești a reușit o nouă victorie, a treia consecutivă în Superliga. Lupii galbeni au învins, la limită, cu 2-1 pe...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Zeci de medicamente lipsesc din farmacii. Cauza pare a fi prețul mărit al acestora

Peste 50 de medicamente importante lipsesc din farmacii. Este vorba despre antibiotice, antitermice și chiar tratamente pentru boli cronice sau alergii. Peste 50 de medicamente lipsesc în...

Petrolul Ploiești – UTA Arad: 2-1. Victorie pe stadionul Ilie Oană

În această seară, Petrolul Ploiești a reușit o nouă victorie, a treia consecutivă în Superliga. Lupii galbeni au învins, la limită, cu 2-1 pe...

Medic din Iaşi, demis din funcţia de conducere, pentru că și-a internat părinţii 1.229 de zile, în 6 ani

Şefa clinicii de Dermatovenerologie din cadrul Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iaşi, dr. Carmen Solovăstru, a fost demisă din funcţie după ce s-a constatat că şi-a...

Minorul de 15 ani, amendat pentru comportament agresiv și obscen, prins încercând să fure un capac de canalizare

Tânărul de 15 ani, care în urmă cu puțin timp a fost depistat și amendat de polițiști pentru comportament agresiv și obscen la adresa...

Poștașul care a furat un sac cu bani a fost prins, în Ploiești. S-a distrat, trei zile, cu 40.000 de lei, într-un mall din...

Tânărul care a furat peste 55.000 de euro din maşina Poştei Române, a fost prins, vineri, după trei zile de căutări. Acesta a fost...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -