Suspiciuni de fraudă la Pasajul Vest din Ploiești. Pe fir au intrat Antifrauda și DNA

0
maxresdefault_02ca0.jpg

maxresdefault_02ca0.jpg

Pasajul rutier peste calea ferată de pe strada Mărășești, una dintre investițiile majore de infrastructură din ultimii ani, finanțată din fonduri europene, a ajuns în atenția departamentului Antifraudă și a procurorilor DNA.

Surse din Primăria Ploiești susțin că Antifrauda a stabilit un prejudiciu de peste 2,4 milioane de lei creat bugetului UE și celui de stat, dosarul fiind trimis deja la DNA.

Se pare că, inițial, Daniela Croitoru, directorul Departamentului Relații Internaționale, ar fi făcut o sesizare privind lucrări plătite și neexecutate la pasajul Vest, precum și nerespectarea unor indicatori de performanță, care s-au dovedit în cele din urmă nefondate.

Însă, cu această ocazie, s-a descoperit că Intergroup Engineering, consultantul angajat de Primăria Ploiești în 2010 pentru proiectele pe fonduri europene, ar fi încasat peste un million de euro pentru lucrări efectuate de subcontractori nedeclarați în valoare de numai 200.000 de euro. 

Faptele respective sunt menționate și într-un proces verbal al Serviciului Constatare Nereguli și Antifraudă din Direcția Generală PProgram Operațional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării, care a fost transmis procurorilor DNA. 

Din 2010 până acum, compania INTERGROUP a încasat de la Municipiul Ploiești aproximativ 12 milioane de euro, bani de la bugetul local sau din fonduri europene. 

Astfel de suspiciuni planează și asupra unei alte investiții importante pe fonduri europene derulată de Primăria Ploiești. Este vorba de reabilitarea liniilor de tramvai, subiect asupra căruia vom reveni.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău