Elev de clasa a 7-a, din Ploiești, bătut cu scaunul de profesorul de biologie – VIDEO CU IMPACT EMOȚIONAL

0
8c745b4c-35f2-4828-acbd-89d23367de80.jpg

8c745b4c-35f2-4828-acbd-89d23367de80.jpg

Scenele au fost înregistrate în această săptămână, cazul fiind sesizat de mama elevului. Aceasta va merge luni la Serviciul de Medicină Legală și apoi la Poliție, pentru a face demersurile necesare anchetei.

Observatorulph.ro publică în exclusivitate imaginile șocante ale agresiunii și varianta incidentului, descris de mama elevului de clasa a 7-a.

Conform spuselor acesteia, fiul ei este elev al școlii Ioan Grigorescu, fostă 17, din cartierul ploieștean Dorobanțul. Marți, la ora de biologie, profesorul s-ar fi enervat din cauza comentariilor unui elev. Fiul celei care ne-a sesizat incidentul i-ar fi cerut profesorului să se dea la o parte din fața tablei, pentru a vedea ce scrie.

Un alt elev i s-ar fi adresat colegului, spunându-i ironic, ”să se dea cu capul de tablă (n.r.-profesorul)”. Acesta a auzit și, nervos, a pus mâna pe scaun și l-a alergat pe cel care i-a cerut să se dea din dreptul tablei, crezând că acesta a fost și cel necuviincios.

Ceea ce a urmat se vede în imaginile înregistrării de la finalul articolului. O colegă a elevului a înregistrat întreaga scenă, care a ajuns în posesia mamei elevului agresat. Aceasta susține și că directoarea școlii ar fi aflat încă de miercuri, cerându-le elevilor să șteargă imaginile, sub amenințarea aplicării unei ”amenzi”, nedorind ca imaginea școlii să fie afectată.

Inițial, nici elevul nu povestise acasă întâmplarea. Mama a fost chemată la școală, vineri, de către diriginte, pentru a i se comunica faptul că fiul ei va avea nota scăzută la purtare. Încercând să afle ce a generat o astfel de măsură, părintele l-a luat la întrebări pe cel mic, mai ales că acesta prezenta urme vizibile de zgârieturi de pe ceafă. Copilul a fost nevoit să istorisească propria variantă a incidentului. Așa a aflat că profesorul de biologie este un cadru didactic pensionat, care îi ține locul titularei catedrei, aflată în concediu medical.

Elevul i-a mai povestit mamei că, la finalul incidentului, a cerut scuze, a dat mâna cu profesorul, care l-a rugat să nu mai povestească nimănui. Între timp, mama a luat legătura cu directoarea instituției de învățământ, aceasta din urmă asigurând-o că profesorului i s-a interzis să mai predea, ca primă măsură disciplinară. Tot mama elevului susține că nu ar fi prima ieșire anormală a profesorului, însă relatările copiilor nu au fost luate până acum în seamă.

Din discuția purtată cu părintele, am aflat că nu ar fi cel mai cuminte din clasă, însă mama sa a fost în permanentă legătură cu școala, încercând să corecteze derapajele comportamentale ale copilului. Chiar și așa, există măsuri disciplinare legale, care pot fi aplicate în cazul elevilor, dintre acestea nefăcând parte și agresarea lor sau aplicarea de corecții fizice, care pot avea consecințe deosebit de grave asupra integrității fizice sau psihicului minorilor. 

Sub rezerva că varianta de mai sus este exclusiv cea a mamei elevului agresat, pe măsură ce vom avea punctele de vedere ale părților implicate și ale polițiștilor care vor cerceta cazul, le vom publica integral, fără rezerve. Am încercat să luăm legătura cu directoarea școlii, însă fiind o zi de weekend nu se află în instituția de învățământ, iar telefonul mobil nu poate fi accesat.

Am ales însă să publicăm materialul și varianta mamei, considerând că indiferent de cât de necuviincioși ar fi fost elevii, nimic nu justifică un astfel de comportament al unui cadru didactic.

Revenim cu detalii pe parcursul derulării cercetării și exprimării punctelor de vedere ale celor implicați. 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău