incinderator.jpg

La scurt timp după ce conducerea spitalului județean de urgență din Ploiești a semnat cu Eco Burn un contract de un milion de euro pentru incinerarea deșeurilor medicale, comisarii Gărzii de Mediu au solicitat Agenției pentru Protecția Mediului Prahova suspendarea activitității incineratorului din cauza gestionării defectuoase a deșeurilor. 

Observatorulph.ro continuă seria dezvăluirilor despre gestionarea deșeurilor periculoase din Prahova, după incendiul din Mimiu stins de pompierii ploieșteni în trei zile și în care au ars peste 5.300 de tone de deșeuri, majoritatea periculoase (deșeuri medicale, uleiuri uzate etc)

Pentru că în depozitul ilegal din Mimiu au ars deșeuri identice cu cele filmate și publicate recent de observatorulph.ro AICI, redacția noastră a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului situația autorizației de mediu obținută de Eco Burn pentru incineratorul din Parcul Industrial Brazi, singurul de acest tip din Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

ecoburn-incinerator_fe389.jpg

Așa am aflat că, în urma unui control efectuat la începutul acestei luni la Eco Burn, comisarii Gărzii de Mediu au solicitat APM Prahova suspendarea autorizației integrate de mediu și, implicit, a activității incineratorului. La această solicitare, APM Prahova a dat firmei Eco Burn ca termen pentru remedierea problemelor data de 12.12.2018.

Cel mai probabil, comisarii de mediu au găsit o situație dezvăluită de observatorulph.ro aici: Ghemul de minciuni care protejează lichidarea deșeurilor periculoase în Prahova. Filmul care arată complicitățile - VIDEO

Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului: ”(...) Eu cred că celelalte instituții cu care ministerul Mediului colaborează, respectiv ISU și Poliția, o să trebuiască să ancheteze foarte repede dosarul care s-a deschis astfel încât să vedem și noi dacă nu cumva acest incendiu nu a fost o pură întâmplare. Eu, de felul meu, nu cred în astfel de întâmplări (...)”.

Interesant este că solicitarea Gărzii de Mediu vine la scurt timp după ce Eco Burn și Spitalul Județean de Urgență din Ploiești au semnat un contract pentru eliminarea deșeurilor medicale în valoare de un milion de euro, fără TVA.

Informația a fost publicată de zdp.ro AICI

Revenind la autorizația de mediu a firmei Eco Burn, din același document transmis redacției noastre de conducerea APM Prahova aflăm că incineratorul a mai avut autorizația de mediu suspendată în perioada 14.11.2016-12.01.2017, pentru nerespectarea condițiilor care au stat la baza eliberării acestui document esențial în derularea unei activități financiare extrem de bănoasă, dovadă cotractul semnat recent cu județeanul.

Citește și Depozitul care a ars în Mimiu nu era autorizat pentru deșeuri

FOTO Document Adresa APM Prahova privind suspendarea autorizației de mediu a Eco Burn:

Raspuns Observatorul PH nr 16806-page-001.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Marius Nica & Mihai Nicolae

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg