46089710_253236721981655_637432511764365312_n_44839.jpg

Panourile de monitorizare a calității aerului din Ploiești s-au înroșit în urma incendiului care a cuprins duminică seara un depozit de mase plastice de pe strada Mimiu, din zona de sud a orașului, și care nu a fost stins nici până luni dimineață (detalii AICI). Astăzi avem și dovada poluării masive a aerului din Ploiești!

Astfel, în ultimele 24 de ore, la tate stațiile de măsurare a calității aerului din Ploiești, indicele pentru PM 10 (particule în suspensie) a depășit cu mult, chiar și de trei ori, limita de 40 ug/m3, cât reprezintă valoarea limită anuală pentru protecția sănătăţii umane.

pm10.jpg

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

pm11.jpg

Și în această dimineață, aerul continuă să fie contaminat în majoritatea cartierelor, conform măsurătorilor înregistrate de calitate-aer.ro la stațiile PH 4, PH 5 și PH 6, pe care le publicăm mai jos:

ph4.jpg

ph5.jpg

ph6.jpg

Citește și Șeful Gărzii de Mediu Prahova despre incendiul care a otrăvit aerul din Ploiești: ”Nu știm ce a ars!”

Potrivit informațiilor publicate pe calitate-aer.ro, depășirile la PM 10 sunt toxice pentru sănătatea populației. Cităm din sursa oficială: ”Dimensiunea particulelor este direct legată de potențialul de a cauza efecte. O problemă importantă o reprezintă particulele cu diametrul aerodinamic mai mic de 10 micrometri, care trec prin nas și gât şi pătrund în alveolele pulmonare provocând inflamații și intoxicări.

Sunt afectate în special persoanele cu boli cardiovasculare și respiratorii, copiii, vârstnicii şi astmaticii.
Copiii cu vârsta mai mică de 15 ani inhalează mai mult aer, și în consecință mai mulți poluanți. Ei respiră mai repede decât adulții și tind să respire mai mult pe gură, ocolind practic filtrul natural din nas. Sunt în mod special vulnerabili, deoarece plămânii lor nu sunt dezvoltați, iar țesutul pulmonar care se dezvoltă în copilărie este mai sensibil.

Poluarea cu pulberi înrăutăţeşte simptomele astmului, respectiv tuse, dureri în piept și dificultăți respiratorii.
Expunerea pe termen lung la o concentrație scăzută de pulberi poate cauza cancer și moartea prematură”.

Reamintim că astăzi vor fi date publicității și rezultatele analizelor de laborator prelevate de inspectorii APM Prahova de la locul incendiului, al cărui fum degajat a fost vizibil de la o distanță de peste 15 km.  (FOTO AICI)

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg