O fetiță de 13 ani s-a sinucis, spânzurându-se de nucul din curtea casei, din comuna Măgureni – Prahova

0
politia.jpg

politia.jpg

Polițiștii prahoveni nu au finalizat deocamdată ancheta care să elucideze împrejurările care au dus la gestul extrem, de la finele săptămânii trecute, atunci când fetița de doar 13 ani s-a spânzurat de un nuc aflat în grădina casei.

Pe 19 aprilie copilul fusese la școală și nimic nu părea să prevestească drama care avea să se producă, în comuna prahoveană Măgureni. 

Cu mulți ani în urmă, mama ei plecase să muncească în Spania, micuța rămânând în grija tatălui. Acesta si-a refăcut viața alături de o parteneră care avea la rândul ei un băiat.

În ziua tragediei, în jurul orei 16, fata le-a spus mamei vitrege și fratelui că merge să se plimbe prin grădina din spatele casei. După aproximativ o oră și jumătate, copila era găsită spânzurată de un nuc, la 150 de metri de locuință.

Familia a alertat imediat autoritățile, însă medicii de la SAJ nu au mai avut cum să o readucă la viață. 

Deși au căutat o explicație, anchetatorii nu au găsit un bilet de adio sau un mesaj care să dezvăluie motivele acestui gest disperat. Dosarul de cercetare penală care se deschide în astfel de cazuri așteaptă acum verdictul de la Serviciul de Medicină Legală, cel care va confirma dacă a fost într-adevăr o sinucidere, așa cum a părut inițial, sau ancheta se va derula pe o altă pistă.

Copila era elevă în clasa a 7-a la Școala Generală din Măgureni, iar autoritățile locale susțin că nu figura că beneficiar al serviciilor sociale.

De la începutul anului 2018, în Prahova, cazul minorei care s-a sinucis la Măgureni, ridică la 10 numărul tentativelor de suicid în rândul minorilor, 2 astfel de gesturi extreme având finalitate tragică.

Specialiștii atrag atenția asupra numărului foarte mare de gesturi extreme la care recurg minorii, avertizând atât dascălii cât și părinții, asupra schimbărilor comportamentale, care pot indica depresii severe. Atenția sporită în astfel de situații și solicitarea ajutorului psihologilor ar putea preîntâmpina asemnea tragedii.

Prima tentativă de suicid din acest an a avut loc pe 4 ianuarie 2018 – Un băiat în vârstă de 12 ani a încercat să se sinucidă după ce a înghițit mai multe medicamente. Băiatul a fost diagnosticat cu intoxicație acută voluntară medicamentoasă și a fost transportat la spital.

1 februarie 2018 – O fetiță în vârstă de 14 ani a încercat să se sinucidă cu medicamente. Adolescenta a fost diagnosticată cu intoxicație acută voluntară medicamentoasă și a fost transportată de ambulanță la Spitalul de Pediatrie Ploiești

3 februarie 2018 – O fetiță în vârstă de 15 ani a fost găsită în stare critică după ce a înghițit mai multe medicamente. Adolescenta, diagnosticată cu intoxicație acută voluntară medicamentoasă, a fost transportată inițial la Spitalul de Pediatrie, iar ulterior s-a decis transferarea acesteia la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

17 februarie 2018 – O adolescentă în vârstă de 16 ani, din Mâneciu a avut nevoie de asistență medicală după ce s-a intoxicat acut voluntar cu medicamente. Tânăra a fost transportată la Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte

27 februarie 2018 – Un adolescent în vârstă de 16 ani a fost găsit spânzurat pe scara unui bloc din Mihai Bravu.

29 martie 2018 – O adolescentă în vârstă de 15 ani, din Mărginenii de Jos, a avut nevoie de asistență medicală după ce s-a intoxicat acut voluntar cu medicamente. Copila a fost transportată la Spitalul de Pediatrie Ploiești.

02 aprilie 2018 – O adolescentă în vârstă de 16 ani, din Ploiești, a înghițit o substanță toxică. Medicii de la Serviciul de Ambulanță ajunși la fața locului au constatat că este vorba de o intoxicație acută voluntară cu substanță toxică. Adolescenta a fost transportată la Spitalul de Pediatrie Ploiești.

19 aprilie – Fetiță în vârstă de 13 ani găsită spânzurată în comuna Măgureni.

20 aprilie 2018 – Medicii de la Serviciul de Ambulanță Prahova au fost solicitați să intervină la Breaza, după ce o fetiță în vârstă de 15 ani a înghițit mai multe medicamente. Copila a fost transportată la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Câmpina.

22 aprilie 2018 – O tânără în vârstă de 17 ani, din Ploiești, a vrut să se sinucidă tot cu medicamente. Adolescenta a fost diagnosticată cu intoxicație acută voluntară medicamentoasă și a necesitat transportul la spital.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău