lucian-onea-procuror-sef-dna-ploiesti.jpg

Șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, a susținut o conferință de presă transmisă în direct de observatorulph.ro, pentru a răspunde acuzațiilor aduse de presupusele dezvăluiri făcute de Vlad Cosma.

Este prima reacție oficială, în direct, față în față cu presa locală și cea națională. 

„În legătură cu afirmațiile făcute de inculpatul Vlad Cosma, vreau să fac următoarele precizații. În toate cauzele pe care le instrumentăm la DNA Ploiești am respectat întotdeauna legea. Nu existau niciodată metode ilegale de investigare. Vreau să fie foarte clar, întotdeauna s-a respectat legea, niciodată nu au fost falsificate probe în dosare. Nu e prima dată când se întâmplă așa ceva. Am avut controale de la CSM, de la Inspecția Judiciară și s-a dovedit că la DNA Ploiești s-a respectat legea”, a spus șeful DNA Ploiești, Lucian Onea.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„De ce discuțiile judiciare sunt duse în spațiul public? Pentru că pot fi făcute tot felul de alegații care nu pot fi probate. Din când în când, procurorii verifică dacă aceste temeiuri se mai verifică sau nu. Instanțele de judecată au verificat legalitatea și loialitatea administrării probelor. „Șantajul este o situație care durează de aproximativ două luni. Există un dosar înregistrat în luna noiembrie 2017”, a mai precizat șeful DNA Ploiești.

„Am fost avertizaţi de persoane din anturajul familiei Cosma că vor urma atacuri în presă, dar noi nu am cedat presiunilor şi nici nu vom ceda. Tot ceea ce s-a prezentat la televizor este o variantă personală făcută de Vlad Cosma care speră ca până la următorul termen să influenţeze organele judiciare. Indiferent de intimidări sau de şantaj nu o să cedăm presiunilor, nici eu şi nici colegii mei. Vom lucra în acelaşi mod şi vom fi din ce în ce mai mobilizaţi. La DNA Ploieşti procurorii sunt independenţi. Nimeni, nici doamna Koveşi, nu intervine în activitatea lor. Niciodată nu m-am întâlnit cu Vlad Cosma în afara instituţiei şi nu am vorbit cu el pe telefon”, a mai declarat Lucian Onea. 

Menționăm că a fost deschis un dosar penal în care DNA-Structura Centrală investighează un posibil şantaj realizat prin intermediul acestor înregistrări.

Înregistrarea integrală a transmisiunii observatorulph.ro:


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

h-p-970x250.png