tentative-suicid-prahova-copii-adulti.jpg

De la începutul anului 2017 s-au înregistrat peste 120 de tentative de suicid în Prahova, în 21 de situații fiind vorba de minori, cu vârste cuprinse între 11 - 18 ani. Tot în această perioadă 16 persoane s-au sinucis. Situația este una alarmantă, mai ales în cazul minorilor.

 

Singurătatea, sărăcia, dezamăgirile în dragoste, dar și problemele familiale sunt principalele motive care stau la baza tentativelor de suicid din Prahova. Îngrijorător este faptul că, de la începutul anului, 21 de minori au încercat să se sinucidă. Cele mai multe tentative de suicid au avut loc în weekend, în special în intervalul orar 17.00 - 23.00. Medicii atrag atenția că astfel de cazuri sunt tot mai frecvente în Prahova. De la începutul lunii iulie, în Prahova au avut loc 13 tentative de suicid, iar doi bărbați au fost găsiți spânzurați la domiciliu.

Copii fără copilărie

Tot în luna iulie, cinci minori din Prahova au ajuns la spital în urma ingerării de medicamente sau de substanțe toxice. Cel mai mediatizat caz a fost înregistrat la Ariceștii Zeletin, unde trei minore în vârstă de 12, 14 și 16 ani au ajuns la spital după ce au înghițit mai multe medicamente. Fetița de 14 ani, despre care se spune că suferea de o depresie, a fost găsită în comă. Aceasta a fost transportată inițial la Spitalul Județean Ploiești, iar ulterior a fost transferată la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

 

Tot în luna iulie, o tânără în vârstă de 17 ani, din Priseaca, a fost transportată la Spitalul de Pediatrie după ce a încercat să se sinucidă cu medicamente. La numai o zi distanță, un minor în vârstă de 12 ani, din Dumbrava era transportat la Spitalul de Pediatrie Ploiești cu același diagnostic: ingestie acută voluntară medicamentoasă. 

Trei tentative de suicid într-o singură zi

Joi, 13 iulie, la Ploiești au fost înregistrate trei tentative de suicid. Primul caz s-a înregistrat joi, în jurul orei 11.00. O persoană a sunat la 112 și a anunțat că o tânără în vârstă de 29 de ani se află în stare critică după ce a înghițit mai multe medicamente. Tânăra a fost preluată de pe strada Teiului din Ploiești și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești, unde a fost diagnosticată cu intoxicație acută voluntară medicamentoasă. Câteva ore mai târziu, la ora 14.20, un bărbat în vârstă de 65 de ani a fost preluat în stare critică de la domiciliu, de pe strada Moldoveanu Marian, și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești. Diagnosticul a fost identic cu al tinerei de 29 de ani: intoxicație acută voluntară medicamentoasă. Cea de a treia tentativă de suicid a avut loc în jurul orei 18.00. O tânără în vârstă de 29 de ani din Ploiești, de pe strada Malu Roșu, a încercat să se sinucidă înghițind mai multe medicamente. Tânăra, aflată în stare critică, a fost transportată la Județean unde a primit asistență medicală de urgență.

 

În cele mai multe cazuri, persoanele care recurg la astfel de gesturi sunt în depresie sau suferă de alte boli psihice, situații de acest fel înregistrându-se și în cazul minorilor.

Medicii susțin că familia, dar și prietenii trebuie să fie alături de o persoană aflată în depresie. În astfel de cazuri, persoana bolnavă are nevoie de consiliere de specialitate. De la începutul anului, în Prahova au avut loc peste 120 de tentative de suicid, în aproape 90 % din situații fiind vorba de ingestie voluntară medicamentoasă.