- Publicitate -

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, acuzat că a pus umărul la distrugerea Uzinei Mecanice Plopeni

bogdan_hossuÎntr-o scrisoare deschisă, trimisă pe adresa redacţiei, liderul Sindicatului SITECO Plopeni, Mircea  Voinea, îl acuză pe preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, că a închis ochii la abuzurile conducerii Uzinei Mecanice Plopeni şi că a  contribuit, implicit, la falimentarea acestei unităţi representative pentru industria de apărare.
Iată textul integral al scrisorii:
“In data de 2 august, ora: 14:41:49, Bogdan Hossu imi trimitea urmatorul mesaj: “Oprisenescu spune ministrul. Este bine?” Raspuns: “Oprisenescu Claudia e jurista de un an, angajata de un an la UMP. E sefa PDL comuna Dumbravesti, langa Plopeni. Daca ea e musai…”
“Potrivit informatiilor noastre, Claudia Oprisenescu, noua sefa peste o uzina aflata in moarte clinica… a fost angajata tot pe criterii politice in functia de jurist… Mai mult decat atat, ramane de vazut cum poate o absolventa de Spiru Haret (promotia 2008) sa readuca pe linia de plutire o societate plina ochi de probleme financiare si de datorii catre bugetul de stat” se preciza, marti 10 august in ziarul Prahova care consemna si declaratia fostului director general: “Oricum, ministerul ar trebui sa revoce acest ordin, pentru ca este nul, avand in vedere ca noua directoare nu are studiile si nici vechimea necesare ocuparii acestui post”. Rade ciob de oala sparta!
Palavre, palavre…cainii latra, caravana portocalie trece! Cu aprobarea ministeriala sustinuta politic si cu incuviintarea sindicala alfa, depuse in buzunarul mic de la o haina prea mare, noua sefa plopenara s-a instalat de a doua zi in fotoliul directorial din piele si cu 5 role. Prima grija: aplanarea tensiunilor sindicale din uzina, stare mostenita de la colegul de partid care avusese drept obiectiv si criteriu de performanta distrugerea Sindicatului SITECO al carui lider l-a suparat pentru ca s-a straduit in zadar sa-i descopere dimensiunea cunostintelor manageriale. Acum da, cine se pricepe, se pricepe, dar nu in managementul uzinei ci in manipulare.  Experienta in demagogia politica si portocalie si-a spus cuvantul: “Va iau consilier tehnic, va dau mobil si biroul lui Petre, pe el il mut in pirotehnie, se va modifica organigrama saptamana viitoare, de la intai septembrie veniti la lucru…” imi promitea joi, 19 august 2010,  proaspatul director general al SC Uzina Mecanica Plopeni SA. “Vorbit ministrul Videanu ieri, promis da ordin angajare” imi scria pe mobil Bogdan Hossu, vineri, 20 august.
Luna septembrie, prima luna din toamna, a dat arama pe fata celor doi ….si  toate promisiunile au picat ca frunzele uscate si moarte. In asteptarea care se facea tot mai lunga doar Hossu inregistrat raspundea zilnic sec, prompt si invariabil la apelurile mele: “Scuze, nu pot raspunde. Trimite-ti un SMS, raspund rapid. Multumesc”. A raspuns de abia pe intai octombrie cand a poposit la Plopeni, la prima ora, la invitatia speciala a doamnei director !?
De ce ati batut palma cu directorii portocalii, domnule Hossu? Ce scop a avut tot teatrul acesta ieftin jucat atatea luni pe sanatatea mea dar si pe onoarea voastra? Cine a fost regizorul ? Cine a fost ticalosul ? Mi s-a promis functia de consilier tehnic in schimbul uitarii trecutului infractional al administratiei plopenare!? Ati stabilit intre 4 ochi cu directorul general ca trebuie sa-mi impuneti un pact al tacerii. Am fost de acord daca imi dati si mie o copie. Aici va picat fisa si ati renuntat.
Da, am gresit, m-am grabit ! Daca mai rabdam, consilier ajungeam ! Dar pretul era prea mare pentru mine  cel care renuntasem usor, in anii care trecusera, la trei propuneri politice de a ocupa scaunul directorial. “Sa-si tina gura Voinea ala al tau” tipati prin telefonul mobil al domnului Apostoiu Liviu, vicepresedinte Cartel Alfa, dupa ce ati plecat grabit. “Vom incheia un document pe care sa-l semneze domnul Voinea ca isi tine gura. Domnul Hossu stie”. “Ce va contine acel document ?” a intrebat surprins domnul Apostoiu. “ Domnul Hossu stie ! Domnul Hossu il face ! Daca nu, luati-I la Bucuresti…” repeta mecanic sefa portocalie de atata tensiune acumulata dar si speriata de finalul scapat din mana: “ gata cu trecutul, este istorie…luati-l la dumneavoastra la Bucuresti… aici nu-i dorit… sa semneze o hartie ca isi tine gura…”. V-aduceti aminte, domnule Hossu ! Asa  va cerea cu disperare actualul director general al uzinei din Plopeni, presedinta organizatiei PD-L Dumbravesti-Prahova, jurista pe care ati sustinut-o la inceputul lunii august avand CV-ul ei in fata, cand ati fost consultat de catre ministrul Videanu.
Cine se incumeta sa refuze proba cu detectorul de minciuni ? Eu, nu!
Ce a mostenit noul director general? Pe ultimul sindicalist SITECO, liderul, ultimul samurai!  Asa comunicase fostul director general al uzinei, in luna martie 2010, fara sa faca si dovada cum a ajuns la acest rezultat: “a mai ramas doar unu”. De atunci, din anul 2009, in sertarul directorial, zac ilegal retragerile fostilor membri SITECO, sau poate nu. Cel care a supravietuit  atacurilor si nu a vrut sa cedeze, trebuia sa plateasca, nu sa fie rasplatit si respectat!? Ce promovare! I-a sunat ceasul! Pe el, ca n-are gloante!
Gheorghe sora a refuzat sistematic solicitarile de ajutor, ale Sindicatului SITECO, de a interveni si a impune legea si respectul fata de o organizatie sindicala neaservita nimanui. Din anul 2005 nu a mai aparut prin Plopeni la chemarea SITECO.  Nici sora vitrega si nici tata-mare nu s-a mai deranjat. De ce oare? S-a batut palma la Bucuresti, am fost anuntat.
Adevarat! Nimeni din structura alfa nu a luat pozitia normala si verticala mult asteptata. Pe cea a strutului, da! Nimeni nu a fost curios sa se intrebe sau sa intrebe de ce si cum de s-a intamplat asa ceva, retrageri in bloc din unicul sindicat reprezentativ si semnatar al CCM  2008 – 2010 la nivel filiala CN Romarm?! Sindicatul SITECO nu a primit prin registratura uzinei, asa cum prevede statutul, nicio  retragere de la vreun membru si in consecinta nici nu a avut ce sa comunice administratiei. Reactii la palatul sindical alfa din  Bucuresti?  Asistenta juridica?  Interventii la ministere, la compania nationala… actiuni de solidarizare…conferinta de presa…?   Zero absolut! Alesii alfa, mereu realesi, nu si-au miscat fundurile din birouri in noile autoturisme pentru a ajuta conducerea SITECO sa-si protejeze membrii si sa mentina structura sindicala. Abandonat si sub tir incrucisat, SITECO nu a mai fost suportat nici la sedintele Consiliului de Administratie, inca din luna iunie 2009, desi era obligatorie invitatia prin Legea sindicatelor!?  Ce daca Sindicatul SITECO era unicul sindicat reprezentativ si semnatar al CCM si in consecinta ii reprezenta pe toti salariatii uzinei?  Chiar nu era bine deloc. Trebuia scos din joc. Trebuia ras complet si urgent de pe fata plina ochi cu fier vechi a uzinei din Plopeni!
Le-ati facut jocul, domnilor presedinti! Ii simpatizati asa de tare sau altceva va leaga, domnule Hossu si prea iubitoare, pana la sufocare, sora vitrega? Am facut naveta la Bucuresti solicitand cu insistenta sprijin, vara, toamna, iarna, primavara, vara…. In cele 15 luni in care am facut tot ce este posibil omeneste dar si legal si moral pentru a va determina sa interveniti: peste 40 de deplasari, zeci de telefoane si zeci de sms-uri, doua adrese explicative cu cate doua pagini pline ochi, o solicitare in scris catre departamentul juridic alfa…  am fost dus doar cu vorba, zi de zi, luna de luna, eu si colegii mei.
Ati venit la Plopeni de 2 ori, domnule Hossu: 15 iulie 2009 si 01 octombrie 2010. Dupa fiecare discutie intre 4 ochi cu directorii generali portocalii, unul fost, altul pe tron, v-ati suparat tot pe mine si drept pedeapsa m-ati lasat cu ochii in zare si cu urechile vajiind de reprosuri: de ce nu accept compromisuri, de ce nu imi tin gura,  de ce vreau sa fiu mai sus decat directorul general… Era evident o frecatura caustica verbala ca nu am acceptat niciodata hotia si betia in uzina si nici sa fie incalcata legislatia, mai ales cea sindicala, dar si o aluzie care se traducea simplu: daca taceai si semnai,  consilier ajungeai!
Multi au dorit sa tac de tot si pe vecie! Stiati, domnule Hossu, ce mesaje macabre imi trimitea de sarbatori, betivul sef al uzinei din Plopeni, directorul de productie Stefan Marin, scos in coma alcoolica in anul 2005 din pirotehnie de amanta cu autoturismul acesteia: “Sa mananci sarmale si friptura cu Ion Balan cu George Marin si Mitica Jarave…”>24 decembrie 2009, ora: 23:14:47, “Te asteapta ION BALAN  GEORGE MARIN  JARAVETE cu cozonac si miel…”>03 aprilie 2010, ora: 21:12:57. Este evident ca petrecaretul director se afla in starea lui normala de lucru daca nu mai distingea pe telefon, la acele ore inaintate din noapte, unele semne de pe taste.
Cele trei nume au apartinut unor oameni deosebiti, fosti colegi si membri de sindicat.
Ati abandonat si ati sacrificat un sindicat adevarat si un lider incoruptibil care au facut mereu cinste miscarii sindicale alfa. Pentru cine si pentru ce, domnule Hossu si nerecunoscatoare sora? Nu o veti spune niciodata, dar Dumnezeu este sus si le vede pe toate!  Cu siguranta doar cine se aseamana se si aduna! In 20 de ani, respectiv 10, ca imparati alfa, ati stat prea mult timp pe tron si prea aproape de politicieni si v-ati molipsit. Promisiuni mincinoase cu explicatii gaunoase, realizari doar din gura pentru cei care va-ndura, avizi de putere, dornici de avere, plimbari “n” peste hotare, sindicalism in delasare… liderul Siteco, Mircea Voinea

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai ceva de spus despre articol? Lasă un comentariu aici

Comentariul tău
Numele tău

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Accident pe DN1A în Prahova provocat de un șofer beat. Bărbatul a părăsit locul accidentului

Un bărbat în vârstă de 47 de ani este cercetat penal după ce s-a urcat la volan beat criță și a provocat un accident...

Taverna Racilor Timişoara, închisă de comisarii ANPC [FOTO]

Restaurantul Taverna Racilor Timişoara a fost închis de comisarii ANPC, care au publicat şi primele imagini cu neregulile găsite în timpul controlului efectuat. Taverna Racilor...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Accident pe DN1A în Prahova provocat de un șofer beat. Bărbatul a părăsit locul accidentului

Un bărbat în vârstă de 47 de ani este cercetat penal după ce s-a urcat la volan beat criță și a provocat un accident...

Taverna Racilor Timişoara, închisă de comisarii ANPC [FOTO]

Restaurantul Taverna Racilor Timişoara a fost închis de comisarii ANPC, care au publicat şi primele imagini cu neregulile găsite în timpul controlului efectuat. Taverna Racilor...

Reacția conducerii Școlii Sf. Vasile: „Nu este vorba de uniformă! Era vorba de un logo de 7 lei pe un tricou alb!”

În urma articolului publicat de Observatorul Prahovean în urmă cu două zile, conducerea Școlii Gimnaziale Sfântul Vasile, cea „acuzată” de părinte că ar institui...

Călărie la nivel înalt cu David Guerrero Garcia la Karpatia Horse Show 2023!

David Guerrero Garcia, antrenor profesionist de dresaj și instructor de dresaj clasic cu o vastă experiență în antrenarea cailor și călăreților la toate nivelurile...

Cu primarul Volosevici în vacanță, Ploieștiul se „modernizează” [VIDEO]

Jurnaliștii Marius Nica, Mihai Nicolae și Claudiu Vasilescu vă invită să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Observatorul Prahovean LIVE. Printre temele abordate se numără: Bulevardul...
Emisiuni
- Publicitate -

Fosta campioană Monica Iagăr deplânge starea bazelor sportive din Ploiești

Fosta campioană la săritură în înălțime, Monica Iagăr, a susținut, joi, în calitate de candidat al AUR la Europarlamentare 2024, o conferință de presă...

Vrem un răspuns clar! Sunteți bătuți în cap sau doar vă bateți joc de ploieșteni?

Imaginile pe care vi le prezentăm astăzi nu sunt din Caracal, orașul intrat în legendă pentru ”minunile” administrative. Sunt din Ploiești, de la o...

Accident pe DN1 A, la Gura Vitioarei, provocat de un șofer căruia i-a venit rău la volan

Un accident rutier s-a produs joi, la prânz, pe DN1 A, la Gura Vitioarei. Din primele informații a reieșit faptul că unui șofer i s-a...

Patru medici de la spitalul “Marius Nasta” au fost reținuți pentru luare de mită

Ieri, procurorii și polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție au descins la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta" din Bucureşti. În urma perchezițiilor, patru medici au...

Aurelian Tudor, consilier local Ploiești: ”Primăria știe doar să se vaite, dar nu vine și cu soluțiile care îi sunt la îndemână”

Eterna problemă a gunoiului din Ploiești are mai multe cauze, principala venind din lipsa de interes a Primăriei Ploiești, instituție care are soluții, dar...
Emisiuni