- Publicitate -

Adevărul: Culisele scandalului dintre Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă

Data:

Distribuie articolul:

sebastian_ghitaSediul Realitatea TV a fost, duminică seară, câmpul primei înfruntări între bodyguarzii lui Sorin Ovidiu Vîntu şi cei ai lui Sebastian Ghiţă. Miza războiului dintre cei doi o reprezintă spaţiile închiriate de postul de televiziune în Casa Presei.
Citiţi AICI cum a izbucnit scandalul.
Au fost momente foarte tensionate pe parcursul a mai bine de şase ore, dar, în final, a fost evitat un conflict violent. Totul a început în jurul prânzului, când un reprezentant al lui Vîntu a ajuns la Realitatea TV, însoţit de bodyguarzi pentru a duce la îndeplinire ordinele patronului. Oamenii de ordine ai lui Sebastian Ghiţă s-au grăbit să ia cheile de la tabloul electric, pentru a preveni întreruperea emisiei, povestesc martori din interior.
Apoi bodyguarzii noului manager s-au postat la uşile de acces, faţă în faţă cu cei ai patronului. În jurul orei 17.30, la sediul postului TV a sosit şi Sorin Ovidiu Vântu, în scaun cu rotile, însoţit de gărzile sale de corp. În acel moment de fiecare parte erau circa 15 bodyguarzi. La faţa locului au sosit şi câteva echipaje de poliţie, dar nu a fost necesară intervenţia acestora.
Discuţiile dintre Vîntu şi Ghiţă s-au prelungit până spre ora 22.00, apoi patronul şi-a luat bodyguarzii şi a plecat. Surse din interiorul Realitatea TV spun că, între cei doi, a fost încheiat un armistiţiu.
Scandal pe spaţii
Scandalul de duminică dintre Sorin Ovidiu Vântu şi Sebastian Ghiţă ar fi pornit de la un contract de închiriere a sediului televiziunii pe care Realitatea Media l-ar fi avut cu proprietarul spaţiului din Casa Presei Libere, Compania Naţională a Imprimeriilor (C.N.I.) Coresi S.A., susţine analistul politic Dan Andronic pe blogul său.
Contractul a fost preluat de Sebastian Ghiţă, iar firma sa, Asesoft, a devenit în acte noul chiriaş al studiourilor de ştiri. Potrivit lui Andronic toată această manevră ar fi avut la bază o presupusă falsificare a semnăturii lui Sorin Enache, director  general al Realitatea Media S.A. În susţinerea afirmaţiilor sale, Dan Andronic publică un document semnat de Enache şi adresat Consiliului de Administraţie al Realitatea Media. În documentul respectiv, Sorin Enache atrage atenţia asupra faptului că actele prin care Realitatea Media renunţă de bună-voie la spaţiul din Casa Presei poartă semnătura sa falsificată.
Datorii de miliarde
Laura Albani, director general al C.N.I. Coresi, a lămurit pentru „Adevărul situaţia contractului de închiriere pentru spaţiul din Casa Presei Libere. „Realitatea Media a avut, de-a lungul timpului, vreo cinci contracte de închiriere încheiate cu noi pentru diferite spaţii din Casa Presei, iar ultimul a expirat la 17 ianuarie 2011 şi nu l-am mai prelungit. Realitatea Media are datorii neachitate, însemnând chirie şi utilităţi, în valoare de peste 23 de miliarde de lei vechi. De când am venit la conducerea C.N.I. Coresi, în 2009, mă tot chinui să recuperez aceşti bani. Cum nu am reuşit nici până-n ziua de azi, i-am dat în judecată. Avem două procese cu Realitatea Media: unul prin care le cerem să evacueze spaţiul şi al doilea pentru recuperarea datoriilor, a precizat Laura Albani.
Licitaţie câştigată de Asesoft
Directorul general al C.N.I. Coresi spune că, la 4 februarie, a primit la secretariat o adresă semnată de Sorin Enache, din care reieşea că Realitatea Media renunţă la spaţiul din Casa Presei. S-au încheiat apoi procesele verbale de predare-primire, mai multe la număr, unele purtând semnătura lui Enache, altele iscălite de alte persoane din partea Realitatea Media.
„După ce am terminat cu actele, la 16 februarie am scos spaţiul la licitaţie. S-au prezentat două firme. A câştigat Asesoft, care a venit cu un preţ mai bun. Când mi-au spus că reprezintă managementul Realităţii TV am avut o strângere de inimă, mă gândeam c-o să am aceleaşi probleme cu ei cu banii. Însă au promis că vor plăti la timp, spune Laura Albani.
Directorul C.N.I. Coresi susţine că, de când a dat Realitatea Media în judecată n-a mai vorbit cu Sorin Enache. „Până acum o săptămână, când m-a sunat să-mi spună că nu el a semnat documentele prin care ceda spaţiul. E problema lor, nu mă interesează. Oricum eu am predat toate documentele Poliţiei. Părerea mea este că au inventat chestiunea aceasta cu semnăturile pentru a trage de timp la proces.
La termenul de azi (ieri – n.r.) au spus că nu este de competenţa Tribunalului Bucureşti să judece cazul, ci de cea a Judecătoriei Sectorului 1. Pe 8 mai vom afla dacă ne judecăm la tribunal sau la judecătorie, a mai precizat Laura Albani. Sorin Ovidiu Vîntu ne-a declarat doar că problema cu presupusa falsificare a semnăturii lui Sorin Enache „va fi preluată şi lămurită de Parchet. Sebastian  Ghiţă nu au dorit să comenteze despre cele întâmplate.
Sorin Ovidiu Vîntu
Acţionarul majoritar al trustului Realitatea Caţavencu, Sorin Ovidiu Vîntu (56 de ani), a devenit cunoscut odată cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii. Este patronul postului Realitatea TV din anul 2003. Conform „Forbes 500 Miliardari, averea omului de afaceri este estimată la 200-220 de milioane de euro.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (32 de ani) este patronul companiei de IT Asesoft şi are o avere estimată la 36-38 de milioane de euro. Ghiţă a bătut palma cu Vîntu în toamna lui 2010 şi a devenit managerul Realitatea Media. Conform contractului, Ghiţă s-a angajat să investească în următorii cinci ani 75 de milioane de euro.
Conflict recunoscut
Contactat de „Adevărul, Dragoş Nedelcu, vicepreşedinte în Consiliul de Administraţie al Realitatea Media, ne-a declarat că întregul conflict a plecat de la contractele privind spaţiul în care se desfăşoară studiourile Realitatea TV. „Neînţelegerile au început, după cuno­ştinţa mea, de la faptul că în acest moment Realitatea Media nu mai are contract de chirie cu Coresi. Renunţarea de către noi la contractele cu Coresi s-a făcut pe baza unor falsificări ale semnăturii lui Sorin Enache, a declarat Dragoş Nedelcu.
Sorin Freciu nu ştie nimic
De cealaltă parte, Sorin Freciu, preşedintele consiliului de administraţie al Realitatea, refuză să recunoască că ar fi fost vreun conflict între bodyguarzi. Freciu nu ştie nici de ce a fost chemată poliţia la sediul Realităţii. În ceea ce priveşte falsul în acte de care s-a plâns Sorin Enache, Freciu spune că a discutat deja cu Laura Albani, director general al companiei Coresi, care deţine spaţiile în care se află Realitatea.
„Am întrebat-o pe doamna Albani cum cineva de la Coresi a putut să preia nişte spaţii de la o persoană care nu era în ţară. Dânsa nu a putut să-mi dea nicio explicaţie, m-a asigurat însă că nu există un contract. Dacă doamna Albani m-a minţit şi există un contract, pentru că aseară am aflat că ar fi existat un contract de închirere, nu ştiu dacă este legal şi cum a putut fi făcut, a spus Freciu.
Sursa: adevarul.ro

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Sala de lupte de la CS Petrolul Ploiești a fost renovată printr-o sponzorizare a Dosco România

Sala de lupte a Clubului Sportiv Petrolul Ploiești a...

Cine e de vină pentru blocarea extinderii noului CPU al Spitalului de Pediatrie Ploiești cu banii din donațiile ploieștenilor dublate de Codin Maticiuc

Cine este, de fapt, de vină pentru blocarea investițiilor la Spitalul de Pediatrie Ploiești care trebuiau făcute cu banii din concertul caritabil din 2023, dublați de Codin Maticiuc

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Țeapa luată de o turistă, după ce a plătit în avans un sejur pe litoral, în Mamaia Nord

Aceasta a vrut un sejur de șapte zile la un hotel din Mamaia Nord și a plătit 2.200 de lei.

Anchetă internă la Spitalul Județean Ploiești, după acuzațiile unei mămici care a pierdut sarcina la Maternitate

Oficialii Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unitate de care aparține Maternitatea Ploiești, au declanșat o anchetă administrativă, care să lămurească dacă personalul medical a respectat procedura.

A murit delfinul „Baby”, primul pui născut în captivitate la Delfinariul din Constanța

„Baby” era primul delfin născut în captivitate la delfinariul din Constanța.

Când revine canicula în Prahova. Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni

La munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în perioada 22 – 27 iulie.
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Medicul Alin Scarlat: ”Iubirea este cheia longevității”

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Candidatura lui Mircea Geoană, susținută de Partidul România în Acțiune

Cum se va implica Partidul România în Acțiune la alegerile prezidențiale din toamnă
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Țeapa luată de o turistă, după ce a plătit în avans un sejur pe litoral, în Mamaia Nord

Aceasta a vrut un sejur de șapte zile la un hotel din Mamaia Nord și a plătit 2.200 de lei.

Anchetă internă la Spitalul Județean Ploiești, după acuzațiile unei mămici care a pierdut sarcina la Maternitate

Oficialii Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unitate de care aparține Maternitatea Ploiești, au declanșat o anchetă administrativă, care să lămurească dacă personalul medical a respectat procedura.

A murit delfinul „Baby”, primul pui născut în captivitate la Delfinariul din Constanța

„Baby” era primul delfin născut în captivitate la delfinariul din Constanța.
- Publicitate -