- Publicitate -

Adevărul: Culisele scandalului dintre Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă

sebastian_ghitaSediul Realitatea TV a fost, duminică seară, câmpul primei înfruntări între bodyguarzii lui Sorin Ovidiu Vîntu şi cei ai lui Sebastian Ghiţă. Miza războiului dintre cei doi o reprezintă spaţiile închiriate de postul de televiziune în Casa Presei.
Citiţi AICI cum a izbucnit scandalul.
Au fost momente foarte tensionate pe parcursul a mai bine de şase ore, dar, în final, a fost evitat un conflict violent. Totul a început în jurul prânzului, când un reprezentant al lui Vîntu a ajuns la Realitatea TV, însoţit de bodyguarzi pentru a duce la îndeplinire ordinele patronului. Oamenii de ordine ai lui Sebastian Ghiţă s-au grăbit să ia cheile de la tabloul electric, pentru a preveni întreruperea emisiei, povestesc martori din interior.
Apoi bodyguarzii noului manager s-au postat la uşile de acces, faţă în faţă cu cei ai patronului. În jurul orei 17.30, la sediul postului TV a sosit şi Sorin Ovidiu Vântu, în scaun cu rotile, însoţit de gărzile sale de corp. În acel moment de fiecare parte erau circa 15 bodyguarzi. La faţa locului au sosit şi câteva echipaje de poliţie, dar nu a fost necesară intervenţia acestora.
Discuţiile dintre Vîntu şi Ghiţă s-au prelungit până spre ora 22.00, apoi patronul şi-a luat bodyguarzii şi a plecat. Surse din interiorul Realitatea TV spun că, între cei doi, a fost încheiat un armistiţiu.
Scandal pe spaţii
Scandalul de duminică dintre Sorin Ovidiu Vântu şi Sebastian Ghiţă ar fi pornit de la un contract de închiriere a sediului televiziunii pe care Realitatea Media l-ar fi avut cu proprietarul spaţiului din Casa Presei Libere, Compania Naţională a Imprimeriilor (C.N.I.) Coresi S.A., susţine analistul politic Dan Andronic pe blogul său.
Contractul a fost preluat de Sebastian Ghiţă, iar firma sa, Asesoft, a devenit în acte noul chiriaş al studiourilor de ştiri. Potrivit lui Andronic toată această manevră ar fi avut la bază o presupusă falsificare a semnăturii lui Sorin Enache, director  general al Realitatea Media S.A. În susţinerea afirmaţiilor sale, Dan Andronic publică un document semnat de Enache şi adresat Consiliului de Administraţie al Realitatea Media. În documentul respectiv, Sorin Enache atrage atenţia asupra faptului că actele prin care Realitatea Media renunţă de bună-voie la spaţiul din Casa Presei poartă semnătura sa falsificată.
Datorii de miliarde
Laura Albani, director general al C.N.I. Coresi, a lămurit pentru „Adevărul situaţia contractului de închiriere pentru spaţiul din Casa Presei Libere. „Realitatea Media a avut, de-a lungul timpului, vreo cinci contracte de închiriere încheiate cu noi pentru diferite spaţii din Casa Presei, iar ultimul a expirat la 17 ianuarie 2011 şi nu l-am mai prelungit. Realitatea Media are datorii neachitate, însemnând chirie şi utilităţi, în valoare de peste 23 de miliarde de lei vechi. De când am venit la conducerea C.N.I. Coresi, în 2009, mă tot chinui să recuperez aceşti bani. Cum nu am reuşit nici până-n ziua de azi, i-am dat în judecată. Avem două procese cu Realitatea Media: unul prin care le cerem să evacueze spaţiul şi al doilea pentru recuperarea datoriilor, a precizat Laura Albani.
Licitaţie câştigată de Asesoft
Directorul general al C.N.I. Coresi spune că, la 4 februarie, a primit la secretariat o adresă semnată de Sorin Enache, din care reieşea că Realitatea Media renunţă la spaţiul din Casa Presei. S-au încheiat apoi procesele verbale de predare-primire, mai multe la număr, unele purtând semnătura lui Enache, altele iscălite de alte persoane din partea Realitatea Media.
„După ce am terminat cu actele, la 16 februarie am scos spaţiul la licitaţie. S-au prezentat două firme. A câştigat Asesoft, care a venit cu un preţ mai bun. Când mi-au spus că reprezintă managementul Realităţii TV am avut o strângere de inimă, mă gândeam c-o să am aceleaşi probleme cu ei cu banii. Însă au promis că vor plăti la timp, spune Laura Albani.
Directorul C.N.I. Coresi susţine că, de când a dat Realitatea Media în judecată n-a mai vorbit cu Sorin Enache. „Până acum o săptămână, când m-a sunat să-mi spună că nu el a semnat documentele prin care ceda spaţiul. E problema lor, nu mă interesează. Oricum eu am predat toate documentele Poliţiei. Părerea mea este că au inventat chestiunea aceasta cu semnăturile pentru a trage de timp la proces.
La termenul de azi (ieri – n.r.) au spus că nu este de competenţa Tribunalului Bucureşti să judece cazul, ci de cea a Judecătoriei Sectorului 1. Pe 8 mai vom afla dacă ne judecăm la tribunal sau la judecătorie, a mai precizat Laura Albani. Sorin Ovidiu Vîntu ne-a declarat doar că problema cu presupusa falsificare a semnăturii lui Sorin Enache „va fi preluată şi lămurită de Parchet. Sebastian  Ghiţă nu au dorit să comenteze despre cele întâmplate.
Sorin Ovidiu Vîntu
Acţionarul majoritar al trustului Realitatea Caţavencu, Sorin Ovidiu Vîntu (56 de ani), a devenit cunoscut odată cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii. Este patronul postului Realitatea TV din anul 2003. Conform „Forbes 500 Miliardari, averea omului de afaceri este estimată la 200-220 de milioane de euro.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (32 de ani) este patronul companiei de IT Asesoft şi are o avere estimată la 36-38 de milioane de euro. Ghiţă a bătut palma cu Vîntu în toamna lui 2010 şi a devenit managerul Realitatea Media. Conform contractului, Ghiţă s-a angajat să investească în următorii cinci ani 75 de milioane de euro.
Conflict recunoscut
Contactat de „Adevărul, Dragoş Nedelcu, vicepreşedinte în Consiliul de Administraţie al Realitatea Media, ne-a declarat că întregul conflict a plecat de la contractele privind spaţiul în care se desfăşoară studiourile Realitatea TV. „Neînţelegerile au început, după cuno­ştinţa mea, de la faptul că în acest moment Realitatea Media nu mai are contract de chirie cu Coresi. Renunţarea de către noi la contractele cu Coresi s-a făcut pe baza unor falsificări ale semnăturii lui Sorin Enache, a declarat Dragoş Nedelcu.
Sorin Freciu nu ştie nimic
De cealaltă parte, Sorin Freciu, preşedintele consiliului de administraţie al Realitatea, refuză să recunoască că ar fi fost vreun conflict între bodyguarzi. Freciu nu ştie nici de ce a fost chemată poliţia la sediul Realităţii. În ceea ce priveşte falsul în acte de care s-a plâns Sorin Enache, Freciu spune că a discutat deja cu Laura Albani, director general al companiei Coresi, care deţine spaţiile în care se află Realitatea.
„Am întrebat-o pe doamna Albani cum cineva de la Coresi a putut să preia nişte spaţii de la o persoană care nu era în ţară. Dânsa nu a putut să-mi dea nicio explicaţie, m-a asigurat însă că nu există un contract. Dacă doamna Albani m-a minţit şi există un contract, pentru că aseară am aflat că ar fi existat un contract de închirere, nu ştiu dacă este legal şi cum a putut fi făcut, a spus Freciu.
Sursa: adevarul.ro

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Cine credeți că este de vină pentru că Ploieștiul a rămas fără apă caldă?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

RO-ALERT emis în Câmpina. Un urs a fost văzut pe strada Pădurii

Un mesaj RO-ALERT a fost emis joi seară, în Câmpina, după ce prezența unui urs a fost semnalată pe strada Pădurii. Locuitorii sunt sfătuiți...

Idei de weekend: Trovanții Buzăului într-o excursie de jumătate de zi

Weekendul trecut ne-am trezit duminică dimineață cu chef de ducă. Bineînțeles că am exclus din start Valea Prahovei. Dacă la dus ar mai fi...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

RO-ALERT emis în Câmpina. Un urs a fost văzut pe strada Pădurii

Un mesaj RO-ALERT a fost emis joi seară, în Câmpina, după ce prezența unui urs a fost semnalată pe strada Pădurii. Locuitorii sunt sfătuiți...

Idei de weekend: Trovanții Buzăului într-o excursie de jumătate de zi

Weekendul trecut ne-am trezit duminică dimineață cu chef de ducă. Bineînțeles că am exclus din start Valea Prahovei. Dacă la dus ar mai fi...

Ce nereguli a găsit Camera de Conturi la DSP Prahova

Auditorii de la Camera de Conturi au efectuat un control la DSP Prahova în urma căruia au constata mai multe nereguli. Conducerea instituției a...

Cristina Filoneanu, profesoara de engleză care îi motivează pe elevi să-și exprime emoțiile în mod creativ – VIDEO

Silvia-Cristina Filoneanu este profesoară de limba engleză la Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” din Ploiești. A fondat clubul “Wild Ink Creative Writing Club” și...

Perseide: Cum poţi să admiri ploaia de stele căzătoare care atinge punctul maxim pe data de 12-13 august

Zilele acestea are loc fenomenul astronomic care marchează, în fiecare an, luna august și care este cel mai celebru curent de meteori. Faza maximă...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -