poluare uzina mecanica plopeni7

La Plopeni, de mai multe luni, ape industriale uzate care conțin o concentrație mare de crom și alte substanțe periculoase atât pentru om cât și pentru mediu ajung în stația de epurare a Hidro Prahova, iar ulterior în Râul Teleajen. Stația operatorului Hidro Prahova, nu poate decontamina aceste reziduri, fiind proiectată doar pentru epurarea apei uzate menajere.

 

Autorul acestui dezastru de mediu este Uzina Mecanică Plopeni care a depozitat într-un mod necorespunzător mai mulți recipienți de mare capacitate, care conțin substanțele toxice. Apa uzată ajunge să se infiltreze în sol, iar de aici în rețeaua de canalizare a Plopeniului. 

Citește mai multe aici:  Dezastru ecologic la Plopeni

IPJ Prahova a dat curs sesizării observatorulph.ro și a transmis următorul punct de vedere cu privire la situația de la Plopeni.

 

”Urmare a emailului dumneavoastră din data de 20.09.2016, prin care ne solicitați date referitoare la deșeurile toxice ce aparțin Uzinei Mecanice Plopeni și care ajung prin sistemul de canalizare în stația de epurare a Hidro Prahova vă comunicăm faptul că la fața locului s-a deplasat o echipă formată din lucrători de poliție din cadrul IPJ Prahova - Serviciul Arme, Explozivi, și Substanțe Periculoase, reprezentanți ai Gărzii de Mediu - Comisariatul Județean Prahova, Reprezentanți din cadrul Agenției Naționale Apele Române - SGA Prahova și reprezentanți ai Hidro Prahova.

Cu această ocazie au fost prelevate probe, urmând ca în funcție de rezultatul analizelor să se dispună măsurile legale de consecință. 

raspuns politie ump