- Publicitate -

Să avem grijă de mediul înconjurător, să avem un viitor frumos! Asta și-au propus Tedi și prietenii naturii

Data:

Distribuie articolul:

Aruncăm la întâmplare ambalajele de la dulciuri? Aprindem focul în pădure? Facem zgomot în pădure ca să deranjăm animalele sălbatice? Reciclăm hârtia astfel încât să tăiem mai puțini copaci? Putem transforma lucrurile pe care nu le mai folosim în altceva care să ne fie util? Pot grija pe care o arătăm pentru natură şi modul în care gospodărim resursele acesteia să aibă un impact pozitiv asupra bugetului unei familii?

- Publicitate -

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care copilași din grupa mare la de grădinițe private și de stat au aflat răspunsurile. Cu ochii mari, cu urechile ciulite și degețelele gata de acțiune pentru a construi ceva creativ dar și folositor, cei mici s-au implicat cât au putut ei de bine în activitățile unui program pe care un prieten drag al celor mici – ursul Tedi – l-a adus în fața preșcolarilor din grupa mare: Tedi și prietenii naturii.

Este un program de educație ecologică pentru copii care urmărește ca, alături de familie și educatori, să contribuie la educația copiilor în direcția protejării mediului cu tot ce implică acest lucru: protejarea plantelor și animalelor, reducerea poluării, valorificarea eficientă a resurselor și multe altele. Programul este inițiat și susținut de Maspex Romania prin brandul Tedi. Partenerii programului sunt Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Educației.

După debutul din anul școlar 2022-2023, când Tedi și prietenii naturii s-a desfășurat ca program pilot în trei județe din țară – Prahova, Suceava și Giurgiu, programul a căpătat, în anul școlar 2023-2024, anvergură națională. Încă de la început, ediția națională s-a bucurat de succes, fapt dovedit de numărul mare de copii înscriși – peste 36.000 de preșcolari de grupa mare de la grădinițe de stat și private cât și prin multitudinea de fotografii și mesaje de la copii pentru Tedi prin care arătau implicarea și bucuria de a realiza activitățile din program.

- Publicitate -

”Sustenabilitatea reprezintă una dintre direcțiile de bază ale companiei Maspex Romania, inițiatoarea programului prin brandul Tedi, și dorim să transmitem acest principiu și generațiilor care se formează acum. Atât planeta, cât și noi oamenii avem nevoie tot mai mult de un mod de viață echilibrat, iar pentru realizarea lui suntem responsabili atât la nivel de comunitate, cât și individual”, a spus Ioana Vișean, Director de comunicare Maspex Romania.

Tedi și prietenii naturii a ajuns la finalul primei ediții

Pe parcursul anului școlar 2023-2024, copiii de la grupa mare de la grădinițele participante     și-au însușit reguli de bază privind protecţia mediului, reciclarea, respectul faţă de plante şi animale precum și informații utile privind o alimentație corespunzătoare sau importanța petrecerii active a timpului. A fost abordată și tematica privind economisirea banilor, care are o legătură relevantă cu grija pentru natură şi gospodărirea responsabilă a resurselor acesteia.

- Publicitate -

Festivitatea care marchează încheierea acestei ediții a avut loc la Grădinița cu program normal nr. 4 din Vălenii de Munte. Aproximativ 21 de copii au participat la lecția ”Suntem ecologiști” și s-au bucurat de prezența lui Tedi inițiatorul programului Tedi și prietenii naturii. În cadrul lecției, cei mici au realizat mai multe activități prin intermediul cărora și-au dovedit abilitățile de ecologiști și au învățat multe lucruri noi și utile pentru protejarea mediului.

„Mă bucur de participarea la acest program educațional, “Tedi și prietenii naturii”, care mi-a oferit o experiență nouă atât pentru mine cât și pentru copiii din grupa pe care o coordonez. Pentru mine a însemnat în primul rând bucuria de a-i duce pe copii în lumea frumoasă a naturii, făcând activitățile să fie o aventură plină de distracție și de idei creative. Încă de la începutul programului copiii au desfășurat activitățile cu mult drag și interes, dorința lor cea mai mare, care s-a și îndeplinit, fiind vizita lui Tedi în grădiniță. În urma acestui proiect, copiii rămân cu amintirea unui eveniment frumos și relaxant care le-a ridicat cu siguranță încrederea în ei înșiși!’’, a declarat Georgiana Timaru, profesor pentru educaţie timpurie, Grădinița cu Program Normal Nr. 4, Orașul Vălenii de Munte.

La grădinița din Vălenii de Munte a fost prezentă și Andreea Ibacka, Ambasadorul programului. Împreună cu Tedi, a stat alături de cei mici, sprijinindu-i în realizarea sarcinilor primite în cadrul lecției.

- Publicitate -

”Îmi face oricând plăcere să mă aflu în preajma copiilor. Iar atunci când aceștia învață despre natură, despre protejarea ei și le văd ochii curioși și mânuțele preocupate să meșterească ceva din produse reciclate, de exemplu, simt nu doar bucurie ci și optimism. Căci am dovada clară că, împreună, ne vom bucura de un viitor bun în ceea ce privește mediul natural. Cu siguranță copiii curioși și implicați de astăzi vor fi adulții responsabili de mâine. Îi felicit pe inițiatorii programului ”Tedi și prietenii naturii” pentru ideea implementării acestui proiect și nu în ultimul rând pe toți educatorii care au luat parte la program”, a declarat Andreea Ibacka.

În anul școlar 2024-2025 va avea loc cea de-a doua ediție. Startul înscrierilor va fi dat în luna septembrie. Toate detaliile se vor regăsi pe site-ul programului https://tediprietenulnaturii.ro/inscriere/

Despre Tedi și prietenii naturii

- Publicitate -

Participarea la programul Tedi și prietenii naturii este gratuită, la fel și suportul didactic care este asigurat de Tedi și care constă în materiale necesare desfășurării programului.

Materialele educaţionale sunt adaptate la nivelul de învăţare din grădiniţe, acestea conţinând 7 scenarii pentru activități împreună cu materialele didactice ajutătoare și fișe de lucru pentru copii.

Scenariile acestor activităţi conţin şi indicațiile necesare pentru desfăşurarea online a lecţiilor, precum şi pentru situațiile în care conectarea online cu copiii nu este posibilă.

- Publicitate -

Materialele sunt îmbogăţite cu filme animate care vor introduce copiii într-un mod vesel în tematica acestor activităţi şi le vor explica noţiunile de bază. De asemenea, după fiecare lecţie, copiii primesc anumite teme de realizat acasă, cu sprijinul părinţilor, pentru că munca în echipa de acasă îi încântă pe copii, iar părinților le oferă posibilitatea de a afla concret cum își îmbogățesc cunoștințele cei mici.

Toate materialele au fost elaborate de către o echipă de experţi (un pedagog, un psiholog, un ecologist şi un nutriţionist).

(Publicitate)

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

UPDATE-Lista primarilor aleși în localitățile din Prahova. Rezultate alegeri locale 2024

Observatorul Prahovean a publicat în timp real rezultatele numărătorii...

Observatorul Prahovean, lider de audiență în ziua votului la alegerile locale 2024

Observatorul Prahovean a fost lider de audiență în Prahova...

Andrei Volosevici a pierdut Primăria Ploiești (surse)

Andrei Volosevici, actual primar al Ploieștiului, a pierdut alegerile...

Sinteza „realizărilor” primarului Andrei Volosevici, la final de mandat 2020-2024

La final de campanie electorală ne-am propus să prezentăm...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Ce are de gând cu Ploieștiul. Invitat Mihai Polițeanu, primarul ales [LIVE]

Mihai Polițeanu, primul primar independent care a fost ales...

Cum ar fi putut arăta Ploieștiul dacă primar era Cristian Stan de la Târgoviște [VIDEO]

În timp ce primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, invocă tot...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -