Oncioiu Petre, Oprescu Adrian, Puiu Sorin și Grigorescu Ilinca Ruxandra. Cei patru eroi câmpineni ai Revoluției din decembrie 1989. Împușcați în timpul evenimentelor din 22 și 23 decembrie. Astăzi, la 33 de ani de la schimbarea regimului comunist, au rămas, în semn de aducere aminte, crucile din cimitir. Trei dintre cei patru eroi sunt păstrați în memoria colectivă, străzile care care aceștia au locuit, purtându-le numele.
linca Ruxandra Grigorescu și-a pierdut viața pe 23 decembrie 1989, fiind ucisă de un glonț rătăcit. Avea 22 de ani și era studentă la Politehnică. A locuit în Câmpina, pe Aleea Şcolii nr. 4. A Ziua de 23 a prins-o în capitală. Auzind focuri de armă, pentru că în București se mai trăgea încă, s-a deplasat la fereastră, iar un glonț a străpuns-o. Ilinca își doarme somnul de veci în Cimitirul Eroilor din Câmpina, loc în care a fost înmormântată pe în 31 decembrie 1989. În fiecare an, de Ziua Eroilor, elevii Colegiul Național „Nicolae Grigorescu”, liceul unde a învățat tânăra, îi aduc omagii.
Petre Oncioiu avea 52 de ani. Câmpineanul a fost șoferul unuia dintre camioanele cu militari de la unitatea din Câmpina, asupra cărora s-a deschis foc de mitralieră la Otopeni pe 23 decembrie 1989. A murit ciuruit de gloanțe. Camionul pe care îl conducea a fost primul din coloana de trei autocamioane ce transportau militari către aeroportul Otopeni. Petre Oncioiu a fost una dintre cele 37 de victime ale masacrului de la Otopeni. În 1993, prin hotărâre de Consiliu Județean, Aleea Micșunelelor din Câmpina a devenit Aleea Erou Oncioiu.
Sorin Puiu avea doar 19 ani și era soldat. Militar în termen paraşutist. Terminase Școala Centrală și apoi Liceul Tehnologic „Constantin Istrati” din Câmpina. Sorin a fost copilul erou, împușcat în cap. A căzut răpus de gloanțe, în zona Televiziunii Române. Cu o lună înainte de fatidica zi de 23 decembrie 1989, soldatul Sorin Puiu depusese jurământul militar. A promis atunci să-și apere țara „chiar cu prețul vieții”. Fosta stradă Eroilor din Câmpina, pe care a locuit tânărul soldat, poartă de 32 de ani, numele „Slt. Erou Puiu Sorin”.
23 de decembrie 1989 rămâne, pentru Câmpina, ziua în care zeci de suflete nevinovate au căzut răpuse de gloanțe în ceea ce în istorie a rămas „măcelul de la Otopeni”. An de an, victimele Revoluției sunt comemorate la Monumentul Soldatului Necunoscut.
Citește și: Măcelul de la Otopeni. 37 de tineri de la UM 0865 din Câmpina au pierit sub o ploaie de gloanțe