Doza booster va putea fi făcută în România după numai patru luni de la rapel. Când începe vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani

0

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-covid, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a anunțat astăzi că termenul minim pentru administrarea dozei booster va fi redus de la 6 la 4 luni.

Măsura va fi aplicată începând de luni, 17 ianuarie.

”Decizia a fost luată deoarece datele științifice arată că protecția dată de vaccin scade după 4 luni de la schema inițială de vaccinare” a declarat medicul Gheorghiță.

Acesta a mai anunțat și că vaccinarea anti-COVID a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani începe în România în 26 ianuarie.

”Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor” au transmis autoritățile.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău