MAI: Aproximativ 25.000 de polițiști, jandarmi și pompieri, mobilizați în mini-vacanța de 1 Decembrie

0

Ministerul Administrației și Internelor a anunțat că, în mini-vacanța de 1 Decembrie, 25.000 de polițiști și jandarmi sunt pregătiți să intervină pentru prevenirea incidentelor grave și a faptelor ilegale. Începând de astăzi și până pe 1 Decembrie foarte mulți români vor avea parte de o mini-vacanță prilejuită de sărbătorile Sfântul Andrei și 1 Decembrie.

„Efectivele MAI vor fi pregătite să intervină, în orice moment, în sprijinul cetățenilor, fie că se află într-o situație de urgență sau de risc, fie că sunt victime ale unei infracțiuni.”, a anunțat MAI.

O atenție deosebită va fi acordată modului de respectare a măsurilor de protecție sanitară pentru limitarea răspândirii Covid-19.

La nivel național, în structurile de ordine publică vor fi mobilizați aproximativ 25.000 de polițiști și jandarmi, pompieri și lucrători de la alte structuri MAI, fiind vizate zonele și arterele cu un flux mai mare de cetățeni.

Peste 1400 de polițiști rutier vor asigura fluența traficului, echipajele rutiere având la dispoziție 300 de aparate radar.

Cetățenilor care intenționează să petreacă aceste zile peste hotare, MAI le reamintește că pe site-ul Poliției de Frontieră pot consulta harta interactivă a punctelor de trecere a granițelor și își pot configura, astfel, deplasarea în funcție de timp medii de așteptare.

„Trei elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație vor survola principalele drumuri naționale și autostrăzi și vor comunica echipajelor de Poliție de la sol unde este nevoie de intervenție urgentă”, a precizat MAI.

Aproximativ 5.000 de pompieri vor asigura intervenția în caz de urgență și pentru prevenirea incendiilor.

Totodată, pentru cei care vor alege în această mini-vacanță să meargă la munte, MAI recomandă acestora să țină cont de starea vremii, să se echipeze corespunzător și să nu se abată de la traseele marcate pentru a evita producerea unor accidente cu consecințe grave.

La parada din București, vor participa 450 angajați ai MAI, cu 50 autospeciale și motociclete și cu trei elicoptere. Separat, va fi organizată o expoziție de tehnică organizată de 1 Decembrie, în zona Arcului de Triumf.

Citește și: Cod galben de ninsori și vânt puternic în zona de munte din Prahova

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău