Vot în Parlament pentru validarea guvernului Ciucă. Toți cei propuși au trecut de comisiile parlamentare

0

Este doar o formalitate trecerea noului guvern prin Parlament, atât timp cât noua coaliție are procentual mult peste necesarul de voturi. PSD, PNL, UDMR și minoritățile asigură votul fără emoții.

Toţi miniştrii propuşi în Guvern şi susţinuţi de alianţa PNL-PSD-UDMR şi minorităţi au fost avizaţi favorabil, miercuri, în comisiile de specialitate. Înaintea plenului, liderii coaliţiei au semnat acordul politic care va sta la baza alianţei.

Ședința de plen a început la ora 10. Reuniunea debutează cu prezentarea programului şi a listei Guvernului de către premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Vor avea loc dezbateri asupra programului şi listei Guvernului şi pe apoi va fi exercitat de către deputaţi şi senatori votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Procedural, după ce Parlamentul validează prin vot noul guvern, președintele României este cel care va lua act și va da semnătura finală pentru ca echipa Ciucă să își înceapă activitatea.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău