Conducta de apă unde a fost depistată bacteria Clostridum, înlocuită. Câmpinenii au trăit momente de panică, mai ales că bacteria exista în apă încă din 2018

0

Hidro Prahova derulează lucrări în zona unde, în vara acestui an, a fost depistată bacteria Clostridum perfringens, populația Câmpinei fiind afectată o lungă perioadă de timp din cauza nepotabilității apei.

În luna august, câmpinenii aflau că această bacterie extrem de periculoasă fusese descoperită în apă încă din anul 2018, analizele DSP confirmând acest lucru. Fostele autorități nu au spus nimic în acest sens, oamenii manifestându-și revolta în spațiul public, catalogând situația drept „un gest criminal”.

Operatorul de apă s-a pus pe treabă și, în această perioadă, la Câmpina, este înlocuită conducta de apă care pornește de la bazinele Hidro Prahova către spitalul Voila, totodată efectuându-se și igienizarea rezervorului aflat în imediata vecinătate a fostei tabere școlare.

Lucrările au ca scop creșterea gradului de calitate a apei, asta în ciuda faptului că vorbim despre niște conducte vechi și extrem de uzate. Conducerea HidroPrahova speră ca, odată finalizate aceste intervenții, să fie eliminat definitiv pericolul infestării apei potabile cu bacteria care, în vară, a creat panică și disperare în rândul localnicilor.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău