Lista completă a creșterilor de salarii, pensii și alocații de la 1 ianuarie. Anunțul viitorului premier, Nicolae Ciucă

2

Negocierile dintre liderii PSD, PNL și UDMR privind capitolul Social din programul de guvernare s-au încheiat. De la 1 ianuarie ar urma să intre în vigoare o serie de majorări a punctului de pensie, alocațiilor de stat pentru copii, dar și a salariului minim pe economie.

Nicolae Ciucă, premierul propus de PNL și care are cele mai mari șanse de a fi nominalizat de președintele Iohannis, a declarat la finalul discuțiilor că au fost convenite mai multe majorări, după cum urmează:
 • Pensia minimă va crește de la 800 la 1.000 de lei
 • Pensiile vor fi indexate cu 10%
 • Cei care au pensii între 1.000 şi 1.600 de lei vor primi o indemnizație de 1.200 de lei la începutul anului viitor. (Sprijinul financiar va fi acordat o singură dată pentru a suporta creșterea facturilor la utilități)
 • Cei care au pensie mai mare de 4.000 de lei nu vor mai fi scutiţi de plata CASS. Vor plăti contribuții pe sănătate de 10%
 • Salariul minim brut va creşte la 2.550 de lei
 • Se va acorda cea de-a 13 indemnizaţie pentru persoanele cu handicap
 • Alocațiile vor crește la 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani
 • Alocația pentru copiii de peste 2 ani va creşte la 243 de lei

  Ciucă a precizat că nu va fi introdusă taxa pe lux cerută de PSD și nici nu se va renunța la cota unică de 16% din venituri.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

2 COMENTARII

 1. De ce se face discriminare ? Am pensie de 4250 de lei pe contributivitate ,am muncit 10 ani de grupa a-2-a și 20 ani grupa a-1-a zi la zi ,nu este pensie specială de ce să mi se ia 10% la CASS că am plătit 30de ani și nu am plătit puțin , să vă fie rușine, de banii ăia să vă luați lumânări și tămâie

 2. Adica creste doar salariul minim? O sa ajunga cei cu salariu minim sa ia cat debutantii cu studii suprioare. Nu e normal ca, daca o sa creasca salariul minim sa creasca automat si celelalte salarii? Ce, numai cei cu salarii minime au salarii de mizerie? Si daca o sa creasca pensia minima la 1000 de lei, cel care aveau pana acum 1000 de lei o sa ramana tot cu aceeasi suma? Mi se pare o mare mizerie.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău