Vasile Bănescu, Patriarhia Română: ”Datoria raţională şi urgentă a fiecăruia dintre noi, fie şi în ultimul ceas, este să ia foarte în serios boala şi să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm deplină încredere şi recunoştinţă”

2

Mesajele venite din partea Bisericii Ortodoxe Române au fost destul de rare și nu întotdeauna tranșante, reprezentanții Patriarhiei fiind adeseori rezervați în privința sfaturilor către enoriași. Cifrele pandemiei din ultimele zile au determinat însă o reacție clară a BOR.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române:

„Am văzut cu toţii cumplitele imagini de la morgile unor spitale din Bucureşti. Este copleşitor ce se întâmplă pe fondul unui larg scepticism devenit letal şi hrănit de un absurd conspiraţionism. 

În plină, agresivă pandemie, în contextul în care secţiile ATI ale spitalelor din întreaga ţară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, iar morgile sunt arhipline, datoria raţională şi urgentă a fiecăruia dintre noi, fie şi în ultimul ceas, este să ia foarte în serios boala şi să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm deplină încredere şi recunoştinţă.”

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să aibă, miercuri, o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei de COVID-19 pentru instituirea unor măsuri „clare, restrictive”.

sursa declarație Agerpres

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

2 COMENTARII

  1. In ce mare rahat este BOR acum, dupa ce au aparut imagini cu preafericitii luand spaga sau indemnand lumea sa nu se vaccineze, incearca si Banescu (cel cu nume predestinat meseriei) sa mai dreaga busuiocul. Ca doar trebuie ca biserica sa ramana cea mai mare putere din stat, nu?

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău