Ministrul Sănătății, Cseke Attila: ”Încă nu am ajuns în vârful valului patru al pandemiei. Din păcate, nu suntem nici măcar pe platou”

1

Cifrele raportate zilnic ne plasează pe primul loc din UE în pandemia Covid. Și nu este o poziție onorantă, cu cel mai mare număr de infectări pe zi, dar mai ales cu cel mai mare număr de decese.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila: „Din păcate, ceea ce trebuie să conştientizăm cu toţii este că la un asemenea nivel de vaccinare pe care îl avem – şi analiza va trebui făcută la un moment dat într-o situaţie în care putem să fim mult mai lucizi – cu asemenea grad de vaccinare noi chiar dacă la un moment dat acest val patru va trece.

Încă nu am ajuns în vârful valului, au fost tot felul de discuţii şi de prognoze. Din păcate, nu suntem nici măcar pe platou, există în continuare o creştere a numărului de infectări, ceea ce înseamnă că încă nu putem spera la acel platou de câteva zile, câteva săptămâni, ca apoi să fie o scădere.

Presiunea este enormă, uriaşă, pe sistemul sanitar, care evident că are anumite limite, pentru că nimic nu este infinit, nici capacitatea sistemului sanitar.”

Ministrul a spus că se fac estimări şi prognoze cu privire la evoluţia pandemiei, dar ele trebuie privite „cu o anumită reticenţă”.

„Una din variante a fost aceea de a ajunge la un anumit platou cândva la mijlocul lunii octombrie, cealaltă ne spunea mai încolo, peste câteva săptămâni.

Vedem că nu am ajuns la acest platou, din păcate, în mijlocul lunii octombrie şi trebuie să înţelegem că fiecare dintre noi poate contribui în sens pozitiv sau mai puţin pozitiv la această chestiune. Vedem în statele occidentale ce se întâmplă şi se întâmplă în principal pentru că rata de vaccinare este foarte ridicată.

Este simplu, este logic, virusul acesta nu mai are unde să circule, numărul de persoane nevaccinate este semnificativ mai mic decât cel al persoanelor vaccinate, nu are unde, microbiologic sau ştiinţific, să circule acest virus.

Problema României, care va rămâne o problemă, din păcate, probabil şi după trecerea acestui val patru, este că, dacă rata de vaccinare nu creşte până la 60, dar mai bine 70% cel puţin, atunci noi vom fi expuşi în continuare, pentru că avem populaţie în care acest virus poate circula şi ne expunem şi la alte valori posibile.”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. …si, in acest timp, ne jucam de-a guvernarea. Saptamana trecuta, cand a fost propus Ciolos de catre presedinte. nu eram tot intr-o situatie foarte grava ??? Ba da ! Dar mai importante sunt, pentru politicieni, propriile interese, propriile orgolii … Era EVIDENT ca un guvern facut de Ciolos nu are NICIO sansa ! Dar, na… trebuie sa ne arate dom’profesor cine-i mai tare … Eu i-as acuza in justitie pe toti, pentru neimplicare si neluarea masurilor necesare. I-as acuza pentru miile de morti, pentru haosul din spitale, pentru lipsa de coordonare, pentru lipsa de medicamente si aparatura … Dar ei isi vor vedea in continuare de ale lor (a se citi plimbari cu bicicleta, schi, golf, numiri in fruntea partidelor) in timp ce sarmana populatie (apropos, stiti cate milioane de români traiesc in saracie ???) trage ponoasele „nefacutului” prezidential si guvernamental.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău