Dacă sunt vaccinat și am intrat în contact direct cu o persoană infectată mai intru în carantină?

1

În contextul în care numărul de infectări raportate oficial se menține ridicat, peste 15.000 zilnic la nivel național, cei care vin în contact cu persoanele testate pozitiv sunt de ordinul zecilor de mii.

Ministerul Sănătății a explicat recent ce se întâmplă cu persoanele vaccinate care au intrat în contact direct cu o persoană infectată.

Astfel, dacă persoana vaccinată are simptome specifice virusului, trebuie să suni la DSP pentru a fi testat, fiind declanșată o anchetă epidemiologice.

Dacă în urma testării rezultatul este pozitiv, persoana vaccinată intră în izolare timp de 14 zile de la data la care aluat contact cu persoana infectată

Dacă persoana vaccinată nu are simptome specifice virusului, DSP nu o va testa, chiar dacă devine contact direct în ancheta epidemiologică și nici nu va intra în izolare.

Important! Indiferent dacă au sau nu simptome, persoanele nevaccinate trebuie să stea izolate dacă sunt contacți direcți ai cazurilor pozitive.

sursa: digi24.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Nu cred ca DSP testeaza ! DSP face anchete epidemiologice celor depistati pozitivi de strcturile abilitate (Serv.Ambulanta, laboratoarele acreditate). Persoana care prezinta simptomatologie specifica trebuie sa contacteze in primul rand medicul de familie si, la recomndarea acestuia, Serviciul de Ambulanta (tel.112). Cred ca doar Serviciul de Ambulanta poate testa la domiciliu !

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău