Căzut ca din scrânciob, Ludovic Orban atacă dur intervenția președintelui Iohannis la congresul PNL: ”Dacă cineva îşi închipuie că poate să-mi închidă gura după ce s-a întâmplat la Congres, nu mă cunoaşte”

0

Previzibil deznodământul de la alegerea președintelui PNL. Chiar dacă a sperat că îi poate influența pe alegătorii PNL, până și Ludovic Orban era conștient că vântul influenței a suflat doar în pânzele lui Florin Cîțu.

Poate vă mai amintiți cum Ludovic Orban striga cu toată puterea în campania prezidențială: ”Cineee eeesteeee generaluuul?” Nu a trecut mult timp și ”generalul” l-a trimis în rezervă pe soldățelul credincios, care credea că vă fi ridicat la grad de colonel pe viață. Este soarta tuturor celor care cred că în politică mai există vreo urmă de recunoștință, care cred că faptele bune nu rămân nepedepsite.

Orban a fost doar soldățelul care trebuia să deconteze scăderea de încredere din pandemie. În plus, visul lui Orban de a ajunge următorul candidat la prezidențiale trebuia spulberat, planurile celor care decid pentru România fiind altele.

Poate vă întrebați care sunt planurile, pentru că privindu-l pe Florin Cîțu nu aveți cum să nu vă înfiorați… Ceea ce nu știe Florin Cîțu este că și pentru el va urma un final deloc fericit în politică, poate chiar cu unele consecințe mai grave decât în cazul lui Orban. Procentele ultimelor sondaje amintesc cumva de soarta unul alt mare partid istoric, anume PNȚCD.

Momentan este interesantă traiectoria lui Ludovic Orban, cel care nu pare deloc să pună ”batista pe țambalul PNL”.

Ludovic Orban: ”Dacă cineva îşi închipuie că poate să-mi închidă gura după ce s-a întâmplat sâmbătă şi duminică, înseamnă că nu mă cunoaşte.

Sâmbătă şi duminică am asistat la cele mai grave încălcări ale normelor democratice la un partid politic în ultimii 31 de ani.

După o campanie în care racolarea în echipa câştigătoare s-a făcut mai mult cu arcanul, în are au fost daţi afară din funcţii publice, de liberali din echipa lui Cîţu, zeci de susţinători ai mei din PNL, după o campanie care a fost caracterizată prin presiuni, prin ameninţări, prin utilizarea puterii de stat în intimidarea mebrilor PNL, după o campanie în care au fost utlizate promisiuni de bani publici către reprezentanţii PNL din administraţia locală, după o campanie în care preşedintele PNL a fost atacat mai mârşav decât a fost vreodată atacat de PSD, totul a culminat cu un aşa-zis Congres în care a fost încălcat în mod flagrant şi grav un drept fundamental într-o democraţie, libertatea de a alege, dreptul de a alege liber.

Mecanismele de control utilizate parcă sunt desprinse din apanajul regimurilor totalitare. Să vezi miniştri, primari, preşedinţi sau vicepreşedinţi de CJ, liderul grupului de la Senat sau alţi parlamentari cum împiedică exercitarea liberă a modului de vot, cum controlează modul în care votează  delegaţii este fără precedent în democraţie.

Planificiatorii acestei lovituri de partid care au orchestrat cea mai puternică lovitură împotriva democraţiei şi uneltele lor jalnice din afara şi din interiorul partidului şi-au bătut joc de istoria glorioasă a PNL şi au transformat PNL în ceva ce nu a fost niciodată în istoria sa, coborându-l la cele mai joase cote de popularitate şi distrugând aproape imaginea publică PNL.

Toţi cei care au gândit aceste mecanisme absolut diabolice de a silui voinţa reală a oamenilor şi de a-şi bate joc efectiv de ceea ce crede marea majoritate a românilor. 

Instrumentele de control utilizate, modul în care s-a derulat campania seamănă mai mult cu comunizarea României, orchestrată sub bagheta lui Vîşinski decît cu normele democratice care trebuie să funcţioneze într-un partid democratic, cu atât mai puţin în PNL, care a fost cel mai democratic partid.

Aţi văzut cine a spus limpede că îl sprijină pe Cîţu: preşedintele României. Practic toate speculaţiile care au fost pe toată perioada campaniei că preşedintele îl susţine pe Florin Cîţu, faptul că ei şi-au construit întreaga campanie pe mesajul ăsta, că e ordin de zi pe unitate de la preşedinţie să iasă Cîţu preşedinte, eu nu l-am crezut, pentru că nu am asistat la nicio discuţie între preşedinte şi lideri din partid la care să le fi cerut Iohannis să-l sprijine pe Florin Cîţu.

E adevărat că am avut informaţii de la toţi membrii care îmi povesteau cum fac campanie diferiţi preşedinţi. În schimb, toate lucrurile astea s-au clarificat prin prezenţa preşedintelui la congres şi prin mesajul pe care l-a adresat congresului. Ăla a fost un mesaj fără echivoc. Orice om a înţeles partizanatul preşedintelui pentru Florin Cîţu.”

Așa cum a promis, Ludovic Orban și-a depus astăzi demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților, însă nu a făcut-o la Parlament, ci la sediul PNL. Motivul depunerii demisiei în fața colegilor liberali este că partidul care l-a susținut trebuie să continue acest demers în Parlament. Orban știe că, odată demis, PNL nu va mai putea să obțină votul în Cameră pentru un alt președinte liberal, pentru că nu mai are susținerea USR. El a mai declarat că nu vrea să fie cel care lasă PNL fără această poziție, așa că i-a pus în dificultate acum pe cei care au preluat frâiele partidului. Dacă nu eram în toate crizele posibile, în România ar fi fost chiar distractiv ceea ce se întâmplă acum. Nu aveai cum să te plictisești Dar suntem în crize (economică, sanitară, politică) și nu este deloc amuzant ce se întâmplă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău