Soluția lui Florin Cîțu: „Profesorii și medicii care nu se vaccinează sau nu se testează, penalizați la salariu!”

1
Ministrul Finantelor, Florin Citu participa la dezbaterea dintre reprezentantii organizatiilor patronale si cei ai guvernului, marti 10 decembrie 2019, la hotelul Athenee Palace Hilton din Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Proaspăt ales președinte al liberalilor, Florin Cîțu a comentat eșecul campaniei de vaccinare la nivel de țară. Premierul a declarat aseară, la Antena 3, că se pot lua în calcul penalități financiare pentru cadrele medicale și profesorii care nu vor să se vaccineze sau să se testeze.

„ Am văzut în Europa că sunt țări unde cei care nu vor să se vaccineze nu mai primesc salariu, li se desface contractul de muncă. Asta cu desfăcutul contractului pentru medici este puțin extrem, când avem nevoie de medici, mai ales în această perioadă. S-ar putea să fie penalități la salariu pentru cei care nu vor să se vaccineze sau să se testeze, pentru că pun în pericol viața pacienților și nu e normal. La fel și în educație” a spus Florin Cîțu.

Cîțu a mai adăugat că se ia în calcul o astfel de măsură întrucât medicii și profesorii trebuie să fie un exemplu pentru restul din acest punct de vedere.

„ Atunci când 40% dintre profesori și 40% dintre medici nu sunt vaccinați, adică acele categorii profesionale la care oamenii se uită pentru exemplu, mesajul este complicat” a precizat premierul.  

sursa foto – www.zf.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău