Dovada că există o creştere reală a ratei de vaccinare, nu doar „din pix” – FOTO

2

În ultima perioadă cifrele arată că rata de vaccinare la nivel naţional începe să crească uşor. „Din pix…”, spun scepticii, și nu iau în considerare graficele de pe graphs.ro.

Care ar putea fi cauza? Conștientizarea faptului că „se îngroașă gluma” în perspectivă epidemiologică? Sau conștientizarea faptului că, aceeași glumă „se îngroașă” din punct de vedere al restricțiilor de circulație?

Oricare ar fi explicația, rata de vaccinare crește. Încet, dar sigur…

Sursa graficului: graphs.ro

Cea mai clară dovadă în acest sens o reprezintă coada de la Centrul de vaccinare din Gara de Nord, București.

În urmă cu o lună de zile nu era nimeni în fața centrului. Se mai nimerea din când în când câte o persoană care se prezenta pentru rapel. Atât. Centrul dădea semne că se va închide în curând.

Citește și: Rata incidenței pentru fiecare localitate din Prahova, inclusiv în Ploiești

Odată cu toamna însă, mai exact cu deschiderea anului școlar, la centrul de vaccinare din Gara de Nord au început să apară primele persoane. Și nu, nu sunt persoane doritoare de „doza 3”, încă nu s-a început imunizarea cu acest rapel.

Vedeți imaginile și convingeți-vă că această creștere a ratei de vaccinare nu este „din pix”.

17 septembrie (după-amiaza)

21 septembrie (după-amiaza)

23 septembrie (după-amiaza)

24 septembrie (la prânz)

Dacă la început s-au vaccinat masiv cei care chiar și-au dorit acest lucru, acum pare a fi rândul celor care nu au dat prea mare importanță vaccinării și COVID-ului.

Majoritatea celor care au decis să se vaccineze acum o reprezintă cei care nu sunt adepții teoriilor conspiraționiste, nu cred că vaccinul le va face rău, dar, pur și simplu, nu au considerat că ar avea vreun motiv să se vaccineze. Au mers pe principiul: sunt tânăr, nu am boli asociate, de ce aș face-o?

Citește și: Persoanele vaccinate complet pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare nu sunt considerate contacţi direcţi ai unui caz pozitiv, nu intră în carantină

Odată cu creșterea alarmantă a numărului de cazuri și cu reintroducerea restricțiilor, în special pentru cei nevaccinați, iată că cei cărora nu prea le păsa de vaccin, au ales să se imunizeze. Câți sunt? Vom vedea în următoarea perioadă…

În mod cert, o mare parte a populației, cea care este convinsă că vaccinul anticovid face parte dintr-o conspirație mondială, nu se va vaccina oricâte restricții vor fi introduse.

Citește și: 240 de cazuri confirmate în școlile din Prahova de la începutul anului școlar

Dar, până la acea categorie, cei care până acum nu au manifestat vreun interes în ceea ce privește vaccinarea, încep să se mobilizeze. Rămâne de văzut câți sunt.

Până atunci, rata de vaccinare la nivel național crește ușor, dar sigur. Și nu „din pix”!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

2 COMENTARII

  1. Ba din pix sunt cifrele și faptul că s-a băgat paranoia in oameni de către presă și televiziune. Toți care au emis mizeriile de spoturi publicitare legate de „serul experimental” numit vaccin, trebuie judecați, nu așa se face treabă.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău