Un accident feroviar s-a produs, noaptea trecută pe ruta București-Constanța, la Fetești. Două trenuri de marfă au intrat în coliziune. Nu au fost victime, însă circulația trenurilor pe această rută a fost blocată. Ministrul Transporturilor a declarat că accidentul a fost provocat de un mecanic de locomotivă care ar fi adormit, fiind și sub influența alcoolului.

Potrivit unui comunicat oficial, la ora 23:20, trenul de marfa 60514, apartinand Tim Rail Cargo, remorcat cu EA 194, a tamponat violent trenul 50790 al Express Forwarding, remorcat cu DA 1655.

Citește și Accident feroviar la Fetești. Două trenuri de marfă s-au ciocnit. Întârzieri uriașe pe ruta București-Constanța

In urma impactului, a fost distrusa toata infrastructura si suprastructura caii ferate din zona impactului.

Circulatia pe magistrala 800, Bucuresti-Constanta-Mangalia este complet blocata pe termen nedefinit.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a declarat în a această dimineață că vinovat de producerea accidentului se face un mecanic de locomotivă.

Citește și Trenuri blocate pe ruta Ploiești-București. Călător: ”Nu ne-a spus nimeni ce întârzieri au”

”Un tren de marfă a intrat în spatele altui tren trecând peste toate semnalele. Din primele informații pe care le avem de la fața locului, sistemul de siguranță automat care ar fi trebuit să frâneze trenul nu era funcțional. Ancheta o să spună de ce, o să primim chiar o primă informare chiar în cursul zilei de astăzi. Lucrurile nu erau în regulă nici cu mecanicul de locomotivă. Din ce am înțeles, ar fi adormit, dar o să stabilească ancheta. Înțeleg că era și sub influența alcoolului”, a spus Cătălin Drulă.

 

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău