- Publicitate -

Marin Voicu, fostul primar al comunei Ciorani, alături angajații Primăriei implicați în fraudarea alegerilor locale rămân în arest pentru încă 30 de zile

Judecătoria Ploiești a prelungit pentru încă 30 de zile măsura arestului preventiv pentru Marin Voicu, fostul edil al comunei Ciorani, dar și pentru alte persoane cercetate în dosarul deschis pentru fraudarea alegerilor locale din septembrie 2021.

Citește și: Primarul din Ciorani, Voicu Marin, arestat preventiv, alături de alte 15 persoane, în dosarul de fraudare a alegerilor locale

Solutia pe scurt:

Admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti. În temeiul art. 234 ?i art. 236 alin.1 C. proc. pen. raportat la art. 223 alin.2 C.proc.pen., prelungește arestarea preventivă a inculpaților:

– MARIN VOICU, pentru săvârșirea infracţiunii de instigare la falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 47 C.pen. raportat la art. 391 alin. (1) din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (20 acte materiale) ?i art. 77 lit. a) din C.pen.

-VLAD ALEXANDRINA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 alin. (1) din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (37 acte materiale) si art. 77 lit. a) C.pen.

– DUMITRU GEORGE –MARIUS, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– CATARGIU GEORGIANA-AMALIA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– RISTEA ROMEO, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prevăzute de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– RADU ȘTEFAN, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– DIMA LUMINIțA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată, prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– MIRICĂ PETRA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– GRIGORESCU NICOLETA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– ENE MARIA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– PETRE ELENA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– VOINEA MARIETA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– TRANDAFIR NINA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată, prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– ENE MARIANA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) ?i art. 77 lit. a) din C.pen.

– SPĂTĂRELU ADNANA-RAMONA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– ENE CĂTĂLINA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen., pe o durată de 30 de zile fiecare, începând cu data de 14.07.2021 şi până la data de 12.08.2021, inclusiv. 2.

În temeiul art. 222 alin.2 ?i art. 222 alin.7 C. proc. pen. raportat la art. 219 C.proc.pen., prelungește arestul la domicliu în ceea ce privește pe inculpata IANCU ALINA SANDA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14.07.2021 şi până la data de 12.08.2021, inclusiv.

În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpatei IANCU ALINA SANDA obligaţia de a nu părăsi imobilul fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. (2) C. proc. pen., pe timpul cât se află sub arest la domiciliu, inculpata trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Ploieşti ori de câte ori este chemată;

b) să nu comunice cu coinculpaţii, cu suspecţii, respectiv cu martorii din prezenta cauză. În baza art. 221 alin. (4) C. proc. pen., atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

Dispune comunicarea unei copii de pe prezenta încheiere inculpatei, Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul I.J.P. Prahova, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor şi organelor de frontieră.

În temeiul art.242 alin.1 C.proc.pen., respinge ca neîntemeiate, cererile de revocare a măsurii arestării preventive formulate de inculpații Marin Voicu, Ristea Romeo, Radu Ștefan, Grigorescu Nicoleta.

În temeiul art.242 alin.2 C.proc.pen., respinge ca neîntemeiate cererile de înlocuire a măsurii arestului preventive formulate de inculpații Marin Voicu , Ene Mariana, Vlad Alexandrina, Dumitru George–Marius, Catargiu Georgiana–Amalia, Ristea Romeo Radu Ştefan, Iancu Alina Sanda , Dima Luminiţa , Mirică Petra, Grigorescu Nicoleta, Ene Maria, Petre Elena, Trandafir Nina, Ene Cătălina , Voinea Marieta, Spătărelu Adnana–Ramona, Iancu Alina Sanda.

Ia act că inculpaţii au fost asistaţi de către apărători aleşi.

În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

Cu drept de a formula contestaţie, potrivit art. 204 alin. 1 C.proc.pen., în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în camera de consiliu astăzi, 08.07.2021.

Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 57/2021 08.07.2021

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Primarul din Ciorani, Marin Voicu, plasat sub control judiciar. Decizia Tribunalului Prahova este definitivă

Primarul comunei Ciorani, Marin Voicu, a obținut, astăzi, plasarea sa sub control judiciar pentru 60 de zile, decizia Tribunalului Prahova fiind definitivă. În primă...

Primarul din Ciorani rămâne în arest preventiv. 13 persoane au fost plasate în arest la domiciliu

Tribunalul Prahova a analizat contestația cu privire la prelungirea arestului preventiv pentru primarul localității Ciorani, Marin Voicu, și pentru alte 14 persoane acuzate de...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Petrolul s-a calificat în noul format al Cupei României, după 4-0 cu CSC Șelimbăr

Noul format al Cupei României prevede ca în faza play-off-ului să participe 32 de echipe, dintre care 24 de echipe calificate din turul anterior...

Șeful Protecției Consumatorului despre meniul din restaurante: „E greu de crezut că lăbuța de crocodil sau cotletul de zebră sunt proaspete”

„Este greu de crezut că cotletul de zebră și lăbuța de crocodil se vând la fel de bine ca pieptul de pui. Dar, totuși,...

Povestea de succes a companiei Verytas, condusă de Aurelian Amuza. Cum a ajuns să construiască un bloc cu birouri și apartamente de lux în...

În zona 0 a municipiului Ploiești, pe strada Bucegi la nr 12, se construiește primul bloc cu birouri și locuințe de. Imobilul, vecin cu...

Petrolul vinde la pachet biletele pentru meciurile cu FCSB și FC Argeș. Cât costă

Petrolul Ploiești vinde, la pachet, bilete la meciurile pe care le va disputa cu FCSB și FC Argeș, pe stadionul Ilie Oană. Prețurile pornesc...

Ce despăgubiri primesc victimele accidentelor rutiere, pe cale amiabilă sau în instanță – Ce reprezintă ”punctajul traumatologic”

Știm că suntem obligați să încheiem asigurări de răspundere civilă auto (RCA), dar puțini cunosc ce drepturi au și prin ce proceduri complicate își...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -