Operațiune de salvare în Munții Bucegi. Doi tineri au rămas blocați pe Brâna Caraimanului – FOTO

0

Salvamont Bușteni a fost solicitat să intervină, duminică după-amiază, după ce doi tineri au rămas blocați pe Brâna Caraimanului, un traseu dificil din Munții Bucegi. La munte, pe anumite trasee, este în continuare zăpadă, iar meteorologii au emis o atenționare de risc însemnat de avalanșe. Imagini la finalul textului.

Operațiunea de salvare are loc pe traseul Cabana Caraiman – Crucea Caraiman. Cei doi turiști au solicitat ajutorul după ce au constatat că, din cauza zăpezii, nu mai pot înainta.

„Este vorba despre o tânără și un tânăr care au rămas blocați pe Brâna Caraimanului”, a anunțat Salvamont Bușteni, care a precizat că echipele Salvamont au ajuns la cei doi tineri și au reușit să-i scoată din zona considerată periculoasă.

Potrivit ANM, pentru Munții Bucegi există o atenționare de risc însemnat de avalanșe, avertizare valabilă până luni, 7 iunie, la ora 20.00.

„Pe numeroase pante, suficient de înclinate, stratul de zăpadă este puțin stabilizat și se vor declanșa spontan avalanșe de topire, în general de dimensiuni medii, care în cazuri izolate pot angrena întreg stratul prezent. Riscul este amplificat la orice supraîncărcare”, se arată în atenționarea ANM.

Foto – Salvamont Bușteni

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău