De ce se aud sirenele pompierilor: simulare de explozie la Petrobrazi. Anunțul ISU Prahova

1

Joi, 25 martie, ISU Prahova organizează un exercițiu care presupune simularea unei explozii la la rafinăria Petrobrazi aparținând companiei OMV Petrom. La fața locului vor fi mobilizate 19 autospeciale (stingere, autoscara, descarcerare, victime multiple, microbuz, prima intervenție si comanda) si 4 ambulanțe SMURD, inclusiv terapia intensivă mobilă.

Comunicatul ISU Prahova

In data de 25 martie, începând cu ora 09.55, pompierii prahoveni desfășoară un exercitiu de antrenament pe amplasamentul S.C. OMV PETROM S.A. Rafinaria Petrobrazi.

Conform situației tactice simulate, la instalația de cracare catalitica se produce o explozie afectând si o altă instalație din apropiere. Din cauza exploziei mai multe persoane care lucrau la înălțime sunt rănite și necesită ajutor medical.

Explozia este urmată de un incendiu, cu posibilități de propagare la alte instalații si  cu victime multiple.

In urma evenimentelor de amploare, 10 persoane sunt rănite, prezentând politraumatisme si arsuri severe.

Având în vedere dimensiunea evenimentului se va proceda la punerea în aplicare a Planului Rosu de Intervenție la nivelul județului Prahova. La fața locului vor fi mobilizate 19 autospeciale (stingere, autoscara, descarcerare, victime multiple, microbuz, prima intervenție si comanda) si 4 ambulanțe SMURD, inclusiv terapia intensivă mobilă.

Pentru gestionarea operativă a situației din teren vom face front comun cu echipaje de la IPJ, IJJ, SAJ, UPU-SMURD si nu in ultimul rand cu SPSU al obiectivului.

Pregătirea permanentă a personalului operativ, pentru îndeplinirea în condiții cât mai bune a misiunilor în sprijinul cetățenilor, este unul dintre obiectivele noastre principale. Astfel, pentru a fi pregătiți să acționeze în orice situații de urgență, pompierii militari prahoveni desfășoară periodic exerciții tactice.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

1 COMENTARIU

  1. … Si nu se mai aud sirenele ce constituia verificarea funcționării alarmelor, in prima miercuri a fiecărui luni.
    Oare de ce? De vina sa fie starea de alerta?

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău