Copilul în vârstă de 10 ani, preluat în stop cardio-repirator de la Școala Sfânta Vineri din Ploiești, a murit

Elevul în clasa a II-a, în vârstă 10 ani, a leșinat în timp ce se afla la cursuri, la Școala Sf. Vineri din Ploiești. Minorul a fost transportat, în stop cardio-respitor, la Spitalul de Pediatrie Ploiești, unde au fost continuate manevrele de resuscitare. Din păcate, copilul a murit, în ciuda eforturilor medicilor.

Incidentul a avut loc marți, în jurul orei 11.00, în timp ce copilul în vârstă de 10 ani se afla la ora de religie.

Citește și: Un băiat în vârstă de 10 ani a intrat în stop cardio-respirator în timp ce se afla la cursuri, la Școala Sfânta Vineri din Ploiești – UPDATE

Copilul a intrat în stop cardio-respirator, iar primele manevre de resuscitare au fost efectuate de către asistenta medicală de la școală.

Ulterior, manevrele de resuscitare au fost continuate de personalul de la SAJ Prahova, copilul fiind transportat la Spitalul de Pediatrie Ploiești.

Potrivit dr. Dan Ștefan Sîmpălean, managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești, copilul a fost preluat de echipa de medici de la Camera de Primiri Urgențe, care a fost informată că elevul are un istoric medical cardiac.

„Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare, copilul a decedat”, a declarat pentru Observatorulph.ro dr. Dan Ștefan Sîmpălean, managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești.

Contactat telefonic, directorul Școlii Generale Sf. Vineri a precizat că evenimentul a luat prin surprindere pe toată lumea.

„Copilul nu era în evidență la școală cu vreo problemă medicală și nici nu a fost depusă vreo cerere pentru desfășurarea orelor on-line”, a precizat directorul Școlii Generale Sf. Vineri.

Potrivit IJP Prahova la fața locului s-a deplasat o echipă operativă pentru efectuarea de cercetări.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

12 COMENTARII

  1. De câte victime este nevoie pentru a se convinge autorităţile că masca purtată atâtea ore la rând este nocivă pentru organism? Părinţii copilului ar face bine să dea în judecată semnatarii ordinului cu purtatul măştilor în timpul orelor. Să dea în judecată conducerile ISJ şi DSP.

  2. Măștile salvează vieți. Medicii poartă câte 3-4 măști în sălile dedicate COVID19, iar situația copilului nu are nimic de a face cu măștile purtate. Nu toate decesele din aceasta perioadă au legătură cu această pandemie. Copilul avea probleme cardiace, nu probleme respiratorii. Masca nu va fi niciodată nocivă și nu a fost niciodată pentru acest copil, deoarece dacă nu o purta exista posibilitatea de a avea COVID și de a avea alte complicații care i-ar fi făcut viața și mai grea.

  3. Copii au nevoie de oxigen într-o sala de clasa si nu numai,cu toții avem nevoie de oxigen.toti copii trebuie să meargă fizic la scoala fara masca!

  4. Ce legatura are masca cu stopul cardiac al copilului?Copilul era cunoscut cu antecedente legate de inima.Despre ce vorbiti? INFORMATI-VA SI APOI COMENTATI OBIECTIV,NU PE LANGA SIBIECT SAU CE VA TRASNESTE PRIN CAP!!

  5. Cica, daca nu purta carpa lua covid. Pai ,,anonimule” la cat de ,,inteligent” pari sigur te-ai prins ca prin carpa ,,trec virusii intr-o veselie”. Sigur ca flegmele nu trec si nici mucii (fiind mult mai curate strazile). Majoritatea celor raportati zilnic ca ar fi infectati poarta si au purtat regulamentar ,,acopritorul de nas si gura”. Purtatul zilnic, mai ales la copii, are efecte psihologice, care, impreuna cu dereglarea functionarii normale a sistemului respirator, pot duce la instalarea de ex. a starii de panica care la o pers. cu afectiuni cardiologice poate duce la stop cardio-respirator. Acum ce sa facem? De ,,dragul” respectarii ,,regulilor impuse” ne lasam compatriotii cu afectiuni cardiologice (si nu numai) sa moara? Măștile salvează vieți? Unde-s juristii de top ai patriei? Sa preia cazul (pro-bono) si sa demonstreze in instanta raporturile de cauzalitate. ,,Noroc” ca n-a luat covid ca i-ar fi facut viata ,,si mai grea”. Pai, bai ,,analfabetule functional”, nu te-ai prins c-a murit copilul?

  6. Aveti perfecta dreptate. Copiii NU TREBUIE SA POARTE MASTI. Organismul lor e in dezvoltare si are nevoie de oxigen mai mult decat noi, puriii. Si sa ma lase nea anonim cu medicii, pot sa poarte si zece masti una peste alta, nu asta e problema.
    Dogii din Venezia purtau masca din alte motive, ca si bogatanii decadenti, ca sa nu le spun dezaxati. Din pacate mai avem multi decadenti printre noi, nu stiu cum sa scapam de ei ma repede.

  7. Va rog frumos, domnule anonim, nu contraziceti autoritatile. Mai toate decesele adica majoritatea aproape de absolut au fost din cauza covid. Daca sunteti doctor, asta e forta destinului, cum se spune. Sanatate multa!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău