Reacția IJP Prahova, după ce un ploieștean a fost amendat că a plecat la service să-și repare mașina

3

După ce în spațiul public a apărut înregistrarea discuției dintre un șofer și o polițistă în urma căreia ploieșteanul a fost amendat pentru deplasare nejustificată, la solicitarea observatorulph.ro, IJP Prahova a reacționat.

Ieri, un șofer tras pe dreapta la un filtru de poliție în zona mall-ului AFI Ploiești a fost amendat pentru că a ieșit din casă nejustificat.

Ploieșteanul a explicat polițistei că a fost la service să-și repare mașina deoarece are un copil de numai patru luni cu probleme medicale și ar putea fi nevoit oricând să-l ducă la spital, în București (ascultă întreaga discuție, înregistrată cu camera de bord a mașinii folosite de prahovean pe libertatea.ro.)

La solicitarea observatorulph.ro, reprezentanții au transmis următorul punct de vedere:

Pe perioada stării de urgență se aplică prevederile Ordonanțelor Militare, iar polițiștii au ca principal obiectiv siguranța comunității și prevenirea răspândirii infecției cu virusul COVID-19, în acest sens fiind desfășurate activități de verificare a respectării măsurilor impuse prin aceste acte normative.

Referitor la excepțiile și documentele pe care cetățenii trebuie sa le prezinte când ies în spațiul public, menționăm faptul că ele trebuie sa fie în conformitate cu prevederile legale.
Vă asigurăm că la nivelul IPJ Prahova, zilnic, polițiștii sunt instruiți sa-si facă datoria în spiritul aplicării juste a legii.

foto cu caracter ilustrativ

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

3 COMENTARII

  1. Tamponul de la motor chiar este cel mai important lucru la o masina, poti avea scurgeri de relantiu in baia de ulei, ca la Dacia pt cine stie…. Felicitari doamnei politist, a procedat foarte bine.

  2. Foarte bine i a făcut. În cazuri urgente copilul trebuia dus cu ambulanta la spital în București și dacă nu, având un loc stabil de munca, isi putea permite un taxi pentru deplasare.
    Este egalitate și trebuie procedat ca atare, nu mulți înțeleg ce înseamnă stare de urgenta, de aceea trebuie treziți la realitate.. cu o amenda mai mica sau mai mare.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău