Salvamontiștii de la Cheia îi acuză pe cei din Jandarmeria Prahova că au „uitat“ să-i menționeze în acțiunile comune

0
ijj_0267e.JPG

ijj_0267e.JPG
După scandalul de la sfârșitul lui ianuarie dintre reprezentanții Salvamont Sinaia și cei ai Jandarmeriei Montane, iscat de operațiunea de intervenție în cazul unui grup de turiști, spiritele se inflamează din nou între cele două tabere. De data aceasta, cei care-i acuză pe jandarmi că au „acționat“ împreună în cazul recuperării în siguranță a doi turiști sunt salvamontiștii de la Ciucaș.

În informația dată miercuri dimineață presei, reprezentanții Jandarmeriei Prahova n-au amintit niciun cuvânt că în acțiunea de reperare si salvare a turiștilor rătăciți marți noapte în zona Gropșoarele – Colții Zăganului ar fi intervenit împreună cu o echipă a Salvamontului. Citiți AICI știrea inițială.

Acest lucru i-a înfuriat pe cei din urmă care au făcut o postare publică pe pagina lor de facebook: Formația Salvamont Cheia-Ciucaș pe care o redăm integral:

„Stimați domni de la Jandarmeria Română -Inspectoratul Județean Prahova

În comunicatele de presă legate de intervenții la care participă și alte instituții ar fi frumos să le menționați. Mai ales că în cazul de jos (recuperarea de marți a doi turiști – n.r.) la intervenție au participat 2 jandarmi și 3 salvamontiști, iar una din victime a fost transportată cu ATV-ul Salvamont. Fără participarea Salvamont «intervenția promptă» s-ar fi prelungit cu niște ore bune.
Noi (Salvamont Ciucaș) avem o colaborare bună cu echipele de jandarmi de la Cheia și după cum se vede în postările noastre din social media nu ne ferim să menționăm participarea jandarmilor la acțiunile comune. Este oare mai important ieșitul în față decât colaborarea pentru soluționarea mai rapidă a cazurilor? Ne place să credem că nu…”

Despre această „omisiune” i-am întrebat și noi pe reprezentanții Biroului de Presă de la IJJ Prahova, iar răspunsul care ne-a fost furnizat a fost că „localizarea și găsirea celor două persoane s-a realizat de către jandarmi. La coborâre patrula de jandarmi s-a întâlnit cu cei de la Salvamont, care au ajutat la transportul persoanei în vârstă”. De ce nu au amintit din start de faptul că a fost o acțiune comună, încă nu am primit o clarificare.

Vă readucem aminte că nu este prima dată când astfel de dispute apar între cele două instituții. S-a mai întâmplat și la sfârșitul lui ianuarie când jandarmii montani din Sinaia au fost acuzați de salvamontiști că s-au lăudat cu o misiune la care ei nu au participat. 

Citiți AICI știrea cu scandalul de la Sinaia

Foto: captură de imagine

ijj_0ec28.JPG

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău