Se numește Bianca Pârvu și este elevă în clasa a XI-a la C.N.„Mihai Viteazul” din Ploiești, specializarea mate-info, intensiv engleză. De mică a fost un copil creativ, care și-a exprimat trăirile prin desen. Timid la început, iar mai apoi, pe măsură ce a crescut, cu o forță care, astăzi, uimește orice privitor care îi vede lucrările. O adolescentă timidă, cu un suflet „de artist”, cum o descrie mama ei, Biancăi îi strălucesc ochii atunci când dă curs pasiunii sale. Cel mai mult îi place să deseneze oameni. Să suprindă emoțiile și trăirile de pe chipurile celor pe care îi întâlnește, dar și de pe fețele celor care au marcat într-un fel sau altul istoria acestor popor. (Galerie foto la finalul textului)
Cu fiecare zi ce trece, Bianca încearcă să își îmbunătățească tehnica în materie de desen. O dată pe săptămână merge la cursuri la Palatul Culturii. În rest, tot ce iese din mâna ei e doar talentul cu care a fost hărăzită de Sus. De altfel, tânăra recunoaște că jocul preferat al copilăriei sale a fost desenatul, fiind şi modul ei de a-și contura propriul univers.
„Iubește grafica foarte mult. Când a realizat desenele cu regele Mihai și regina Maria, Bianca a lucrat aproximativ o săptămână. Abia aștepta să se întoarcă de la școală și să se apuce de lucru. Marea ei bucurie a fost când, la întâlnirea cu principele Nicolae, acesta s-a îndrăgostit de cele două portrete și le-a vrut neapărat.
E o fată pe cât de emotivă, pe atât de ambițioasă și dornică să se autodepășească
Noi o susținem în tot ceea ce ea vrea să realizeze. Mi-ar plăcea să studieze arte plastice, însă, știți cum este, în România, nu știu în ce măsură se poate trăi din artă, iar artiștii nu sunt mereu înțeleși în societatea noastră. Eu, ca mamă, o încurajez și o voi încuraja mereu să își fructifice talentul și să facă o carieră din grafică”, ne-a povestit, emoționată, mama Biancăi, Valentina Pârvu, de profesie medic.
Anul acesta, adolescenta de doar 17 ani a participat la mai multe competiții și a obținut mențiune la Concursul Național de Artă Plastică „Ion Irimescu”, cu desenul „Concert stradal”, și premiul special la Concursul Național de Arte Vizuale „Nicolae Mantu”, cu desenul „Mansardă cu amintiri”.
În colaborare cu Galerie Mystique, a expus desenul „Ia – simbolul românilor” în cadrul Festivalului Sânzienelor, desenele „Regina Maria” și „Regele Mihai”, în cadrul evenimentului cultural „Lecție de Istorie”, dar și portretul lui I. L. Caragiale în cadrul festivalului „D’ale lui Caragiale”.
Bianca e cea mai fericită atunci când finalizează un tablou și reușește să exprime ceva: o emoție, un gând, o trăire…
Și-a dat seama că talentul cu care a fost înzestrată este darul de la Dumnezeu cu care poate bucura lumea, conștientă fiind că, în pictură și desen în creion, la fel ca în orice altă artă, trebuie să existe un echilibru între pasiune, muncă și talent și pentru orice schiță trebuie să existe motivație.
Cum ți se pare subiectul?