Corina Cerasela Tănase este președintele Asociației de Părinți de la Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” din Câmpina. O persoană activă, implicată în numeroase proiecte, multe dintre ele având ca scop descurajarea violenței și a bullying-ului în rândul tinerilor. Corina Cerasela Tănase este nominalizată la Gala Comunității Prahovene, ediția 2023. Evenimentul de recunoaștere și de promovare a faptelor bune și a oamenilor care le-au realizat este organizat de Fundația Comunitară Prahova și Observatorul Prahovean și va avea loc pe data de 24 noiembrie 2023 la Ramatuelle. Află povestea sa în rândurile de mai jos.
Cerasela Corina Tănase este unul dintre acei oameni care promovează ideea de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect, non-violență şi pace
„Violenţa umană este una din marile probleme ale societăţii contemporane. Din dorinţa de a se afirma sau a se impune, copiii şi adolescenţii se manifestă violent, iar de cele mai multe ori anturajul dezvoltă între elevi spiritul competitiv, ce poate fi dus la extreme. De aici apar conflictele, unele grave.
Trebuie să reţinem că toate formele agresiunii în şcoli, de la îmbrânceli şi jigniri, vulgarităţi, intimidări fizice şi verbale, trebuie să dispară, iar toate relaţiile elev-elev, elev-profesor, elev-părinte trebuie să se dezvolte pe bază de armonie şi toleranţă continuă”, spune președintele Asociației de Părinți din cadrul CNNG.
De cinci ani încoace, Corina Cerasela Tănase a fost implicată în numeroase campanii al căror rol a fost, în primul rând, acela de conștientizare
Campania „Stop violența” a fost proiectul educațional de prevenire a violenței si bullying-ului în școală si în afara ei. Campania a fost prezentată elevilor claselor primare, gimnaziale și de liceu.
A urmat apoi campania „Bullying-ul și efectele negative asupra tinerilor”, unde au fost abordate discuții pe tema efectelor negative atât asupra victimei, cât și asupra agresorului), dar și campania „R.E.S.P.E.C.T.” (tema principală a fost conștientizarea respectului față de propria persoană, dar și respectul față de cei din jur).
Datorită implicării sale, la nivel de școală au fost organizate Ziua Internațională a Cititului Împreună, Ziua Mondială a Salutului, „Povestea celor 2 mere”, o poveste pentru elevii din clasele primare prin intermediul căreia, semnalul tras a fost acela că, de multe ori, pe exterior suntem frumoși, dar nu ni se vede sufletul rănit.
Au urmat și alte campanii precum „Dependența – Podul invizibil dintre boală și normalitate”- discuții pe tema constientizarii adicțiilor și cum suntem afectați în comportamentul de zi cu zi sau proiectul „Aripi frânte”, o campanie cu tema „Spune NU violenței, bullying-ului și vandalismului în școli”, o campanie descrisă de Corina Cerasela Tănase ca fiind „una la început de drum, prin care dorim ca elevii să conștientizeze cât de mult rău se face prin adoptarea unei atitudini de bullying, violență și vandalism în școală, dar și în afara ei”.