Părinții care, în anul școlar 2023-2024, vor să își înscrie copiii la clasa pregătitoare trebuie să îi înscrie pe cei mici la o evaluare psihosomatică. Este vorba numai despre acei copii care împlinesc șase ani între 1 septembrie și 31 decembrie. Evaluarea durează aproximativ 20 de minute, scopul acesteia fiind depistarea problemelor de adaptare la școală.
Evaluarea psihosomatică a copiilor se face, potrivit Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Prahova, în nouă centre din județ. Este vorba despre CJRAE Prahova și alte opt centre din Prahova. Este vorba despre Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” din Câmpina, Școala Gimnazială„ Mihai Viteazul”, Boldești Scăieni, Colegiul Național „Nicolae Iorga”, Vălenii de Munte, Liceul Teoretic „Șerban Vodă”, Slănic, Liceul Tehnologic „Simion Stolnicu” din Comarnic, Școala Gimnazială „George Enescu”, Sinaia și Liceul „Carol I” din Plopeni.
Citește și: https://www.observatorulph.ro/eveniment/2681276-deficit-de-elevi-in-prahova-la-viitoarele-clase-pregatitoare-sunt-scoli-care-cer-formarea-de-clase-cu-un-singur-elev
Reprezentanții Centrului anunță că evaluarea psihosomatică se face doar în cazul elevilor care nu au frecventat grădinița sau care s-au întors din străinătate.
Evaluarea dezvoltării preșcolarilor se face doar pe bază de programare până în data de 26 aprilie, în intervalul orar 10.00 -18.00. Testarea copiilor are loc numai în prezența părinților sau aparținătorilor legali.
Actele necesare sunt certificatul de naștere al copilului (copie și original), cartea de identitate a părintelui însoțitor (copie și original), copie după sentința de divorț (dacă e cazul) și copie după actul de împuternicire în vederea reprezentării părintelui, la fel, dacă este cazul.
Inspectoratul Școlar Județean Prahova a anunțat că, la nivel de județ, s-a propus înființarea a 277 de clase pregătitoare în cele 240 de școli gimnaziale.