- Publicitate -

Povestea elevei din Urlați, care a luat media 10 la BAC. Cum o descrie profesoara de română: ”Am doar cuvinte de laudă”

Iulia Sîrbu este una dintre elevele care au avut media 10 la Bacalaureatul de anul acesta.  De fapt, ea nici “nu știe” să ia alte note, având 10 pe linie în toți anii de liceu. Am stat de vorbă cu Iulia pentru a-i pune câteva întrebări, însă am vrut să știm și părerea unui profesor de la clasă despre ea.

Iulia Sîrbu are 19 ani și a fost elevă în clasa a 12-a B, profil real, specializarea științe ale naturii din cadrul Liceului Teoretic “Brâncoveanu-Vodă” Urlați.

Liceul în care a ales să studieze în cei patru ani de a fost, spune ea, „cea mai bună alegere pe care o puteam face, deoarece am avut parte de profesori dedicați și dornici să ne transmită cât mai mult din înțelepciunea lor, astfel încât să avem un viitor strălucit si un “start” în viață cât mai lin.”

„De asemenea, am fost suficient de norocoasă încât să fac parte dintr-un colectiv unit și prietenos, atmosfera din clasă fiind întotdeauna una relaxată, care m-a ajutat să mă dezvolt”, adaugă Iulia.

Același lucru îl afirmă și profesoara de română de la clasă, Marilena Olaru: “E clasa care, în pandemie, când erau a XI-a, m-a ajutat, de 1 iunie, cu piticii de la clasele primare. Au făcut tot felul de inimioare, au umflat baloane, o clasă pe care deja o regret. Deși pe profil real, au fost implicați peste măsură în orice proiect am avut cu ei. Muncitori, lipicioși, comunicativi și fără fițele specifice adolescenților!”.

Vezi și Cafea si gustari delicioase de vacanta, chiar la tine acasa!

Iulia a dat Bacalaureatul la limba și literatura română, matematică și fizică, materii la care s-a pregătit temeinic pentru a obține media 10: “Subiectele de la examenul de Bacalaureat mi s-au părut accesibile și au oferit prilejul elevilor serioși de a obține note cât mai mari, ținând cont de situația pandemică care ne-a pus în încurcătură. Am făcut pregătire atât la școală, cu profesorii de la clasă, cât și în afara școlii, astfel încât să mă asigur că parcurg materia într-un mod cât mai eficient. Ajutorul tuturor profesorilor mei a fost neprețuit și le sunt recunoscătoare pentru dedicarea de care dau dovadă zi de zi”.

În afară de călătorii și cărți, Iulia e pasionată de fizică: “Doresc să urmez cursurile Facultății de Fizică din cadrul Universității din București. Îmi doresc să pot lucra în domeniul cercetării, deoarece mă simt atrasă de tot ceea ce înseamnă “a inova”, iar ramurile fizicii oferă numeroase oportunități în acest sens”.

Vezi Doar azi! -20% -40% Despre tine, pentru tine de la HERALD!

Întrebată cum a reacționat când a văzut notele de la Bac, Iulia ne-a mărturisit că “în momentul în care am văzut rezultatele am fost foarte fericită și surprinsă. A fost nevoie să îmi verific codul de câteva ori pentru a mă asigura că notele sunt ale mele, iar apoi mi-am sunat imediat părinții care așteptau emoționați vești de la mine. Bineînțeles că mi-am imaginat și mi-am dorit întotdeauna să pot obține nota maximă la examenul de Bacalaureat și am muncit pentru a fi cât mai aproape de perfecțiune, însă nu m-am gândit că am toate șansele să ating această performanță.

Emoțiile m-au însoțit în cele trei zile de examen, însă am încercat să nu le las să pună stăpânire pe mine și să mă concentrez pe subiectele pe care le aveam de rezolvat, pentru a obține notele pe care mi le doream”.

De la profesoara de română am aflat și că sora Iuliei, Oana, a fost tot o elevă de 10 la Bac.  “Despre Iulia doar cuvinte de laudă am. Foarte implicată, săritoare, nu era ocazie în care să-i solicit ceva și să-mi răspundă negativ. A fost și ea în echipa care a participat și câștigat la festivalul de film Boovie. Și Iulia și Oana sunt două fete deosebite, ambele pasionate de fizică, dar foarte diferite. Oana, sora mai mare a Iuliei, a fost și ea eleva mea, tot 10 a luat la Bac.”

Am rugat-o pe Iulia să dea un sfat celor care vor da examene în anii următori. “Cel mai bun sfat pe care îl pot da celor care urmează să dea examenul de Bacalaureat este să învețe constant, să nu lase totul pe ultima sută de metri pentru a reuși să asimileze materia în mod eficient și să caute ajutorul profesorilor lor de fiecare dată când se află în impas. ”

Profesoara de română a ținut să puncteze două lucruri despre Iulia, două exemple recente din multele care ar putea să o definească, ca om,  pe eleva cu rezultate deosebite la învățătură.

Vezi SUMMER READING – tot ce e mai bun de citit vara asta!

“Dintre multele chestii foarte tari pe care le-a făcut Iulia, îmi vin în cap acum doar două.

Primul este faptul că ea și încă o colegă au fost cele care au organizat o ultimă oră de română și au făcut un fel de roast, au zis câte ceva despre fiecare coleg. A fost ceva original, Iuliei îi place să facă lucruri mai ieșite din comun, să vină mereu cu ceva nou, ceva original.

Iar celălalt s-a petrecut în iarnă. Era un caz social cu trei fete a căror mamă murise. Iulia și ai ei colegi s-au mobilizat și au strâns bani prin liceu pentru ele, iar apoi le-au dus pe cele trei fete în Mall, le-au cumpărat haine, mâncare… Inițiativa a fost a lor, ei s-au ocupat de tot.”

Și poate nu e doar o întâmplare sau o coincidență că elevii cu rezultate excepționale la învățătură sunt și niște oameni de nota 10 în viața de zi cu zi…

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Ea este eleva din Urlați care a luat 10 pe linie la Bacalaureat!

Iulia Sîrbu se numără printre cei 15 absolvenți de liceu din Prahova, care au obținut media 10 la bacalaureat. Potrivit urlati.ro, Iulia a absolvit cursurile Liceului...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Mai multe localități din Prahova, fără curent electric din cauza unui transport agabaritic

Mai mulți locuitori din Prahova au reclamat, duminică seară, că au rămas fără curent electric, fără nicio atenționare din partea operatorului care furnizează acest...

Donald Constantin, fost director la CSM Ploiești, critici la adresa primarului Volosevici: „Ar trebui să-și dea demisia”

Fostul director al Clubului Sportiv Municipal Ploiești, Donald Constantin, și-a dat demisia din funcția de consilier la cabinetul primarului Andrei Volosevici. Acesta a lansat...

Patinoarul de la Sala Sporturilor din Ploiești va fi dat în administrarea CSM Ploiești

După mai mulți ani de litigii, în 2021, patinoarul de la Sala Sporturilor a intrat în patrimoniul municipiului Ploiești. Un proiect de hotărâre de...

Ploieșteanul de geniu care a refuzat, din convingere, să îi sculpteze bustul lui Ceaușescu

A făcut un gest de probitate morală ce l-ar fi putut costa scump. A fost sculptorul care a refuzat categoric să îi facă bustul...

O nouă medalie de aur la Campionatului Mondial de la Racice (Cehia)

Ultima cursă a Campionatului Mondial de la Racice (Cehia) a adus încă o medalie de aur pentru sportivii din România. De data aceasta în...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -