Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a ar putea veni la școală și în scenariul roșu. Ministrul Educației, deranjat că orele de sport de fac cu mască

19 October 2020, Hamburg: A mask is lying on the floor in the city centre. Hamburg has exceeded the warning level of 50 new infections per 100,000 inhabitants in seven days during the Corona pandemic. Photo: Daniel Bockwoldt/dpa,Image: 564496197, License: Rights-managed, Restrictions: GERMANY OUT, Model Release: no

Ministrul Educației propune ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să vină la școală și în scenariul roșu. Sorin Câmpeanu susține că aceștia vor da examenele naționale fizic și trebuie să fie bine pregătiți. Ministrul s-a declarat deranjat de faptul că România a rămas singura țară din Europa în care elevii sunt obligați să poarte mască la orele de Educație Fizică și a cerut ca testarea elevilor să se facă pe bază de salivă ca să nu fie traumatizați.

Pentru acele școli care vor intra în scenariul roșu și care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educației le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a și a XII-a să poată să meargă la școală pentru că vor avea examene naționale. Examenele naționale vor fi cu prezență fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiți”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit digi24.ro.

Acesta a mai declarat că Ministerul Educației susține utilizarea testelor non-invazive, bazate pe salivă, în școli, pentru ca starea de siguranță în unitățile de învățământ să se îmbunătățească și elevii să nu mai fie traumatizați.

Și eu știu că sunt nu numai în Austria și Franța, sunt și alte state europene care folosesc aceste teste non-invazive pe bază de salivă. Nu știu să vă răspund, nu vreau să mă scuz că excede limitelor de competență ale Ministerului Educației, dar atât cât voi putea să susțin această idee, susțin utilizarea testelor non-invazive, bazate pe salivă pentru ca starea de siguranță în școli să se îmbunătățească”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul s-a declarat deranjat de faptul că România a rămas singura țară din Europa în care elevii sunt obligați să poarte mască la orele de Educație Fizică.

„Mă deranjează întârzierea cu care ajungem la o concluzie comună – Ministerul Educației și Ministerul Sănătății – cu privire la obligativitatea purtării măștii pe timpul orelor de Educație Fizică. Suntem în continuare singura țară din Europa care avem această obligație de purtare a măștii în timpul orelor de Educație Fizică”, a spus ministrul Educației.

Acesta a precizat că a văzut studii făcute de medici care demonstrează neajunsurile pe care purtarea măștii le aduce elevilor în timpul activităților ce presupun efort fizic.

sursa: digi24.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău