Mercur a ieșit din retrograd și a intrat în Ministerul Educației – Zodiile ca “metodă” de predare, într-un proiect cu finanțare de la Ministerul Educației

Așteptăm cu interes introducerea în programa școlară a seminariilor de dat în bobi, de analiză economică în zațul de cafea, precum și studii sociologice bazate pe piaza rea. Nu ne-ar surprinde ca Ministerul Educației să finațeze și astfel de proiecte. Teama noastră este să nu plece Nety Sandu de la Protv și Urania de pe unde o mai fi și să devină lectori.

Conform edupedu.ro, ”culorile care vindecă afecțiuni și descrierea personajelor prin semnul zodiacal sunt noi exemple de situații, ieșite la iveală în ultimele zile, în care pseudoștiința e recomandată spre folosire în școlile românești.”

Un document cu antetul Ministerului Educației, cu strategii didactice pentru învățământul universitar și care vorbește despre “metoda horoscopului” de predare la limba română, a început să circule în mediile universitare, după cazul numerologiei recomandate școlilor gălățene.

Zilele trecute, pe Facebook, Alexandru Toma Pătrașcu, fondator al Bucharest Science Festival și al Asociației Secular-Umaniste din România, a notat cazul unui ghid de bune practici în educație, publicat sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean Iași, în care se vorbește despre puterile paranormale ale unor culori.

“Sunt profesor de matematică. Ce facem? Introducem și astrologia după aceea? Introducem studiul zodiilor în școală? Nu”, spunea pentru EduPedu.ro, săptămâna trecută, secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, Sorin Ion, referindu-se la cazul numerologiei propuse în școlile din Galați. Oficialul se poate să se fi grăbit cu dezmințirea privind zodiile, pe măsură ce apar noi exemple de pseudoștiință propusă pentru activitatea didactică.

Și iată că a apărut o nouă controversă, având la bază un document, care circulă în mediul decidenților universitari în ultimele zile, document ce poartă în antet siglele Ministerului Educației și a Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior, în care este recomandată “metoda horoscopului” la orele de română. Metoda, mai veche, continuă să fie astfel promovată și recent în universități.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău