- Publicitate -

Activitatea incineratorului de deșeuri periculoase Eco Burn din Parcul Industrial Brazi a fost suspendată. Garda de Mediu a aplicat o nouă amendă

Agenția pentru Protecția Mediului a suspendat autorizația integrată de mediu pentru incineratorul de deșeuri periculoase Eco Burn din Parcul Industrial Brazi. Măsura a fost luată la solicitarea Gărzii de Mediu, care a constatat că firma nu și-a respectat angajamentele luate la controlul anterior.

Comunicatul Gărzii Naționale de Mediu:

În data de 30.10.2020, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Prahova a efectuat un control la Incineratorul de deșeuri periculoase, situat în Incinta Parcului Industrial Brazi, Județul Prahova, instalație exploatată de SC ECOBURN SRL, cu activitatea principală “colectarea deșeurilor periculoase”.
În timpul verificărilor, comisarii GNM au constatat că operatorul economic nu a respectat condițiile stabilite în Autorizația Integrată de Mediu. În consecință, societatea a fost sancționată cu amendă contravențională şi s-a transmis o notificare prealabilă către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, privind nerespectarea condițiilor din actul de reglementare.
În aceeaşi zi, APM Prahova a emis și comunicat operatorului SC ECOBURN SRL notificarea prealabilă suspendării Autorizației Integrate de Mediu nr. 213/11.01.2011, cu obligația conformării, în termen de 60 de zile.
După expirarea termenului de conformare, în data de 05.01.2021, Garda Naţională de Mediu a întreprins o nouă acțiune de control pentru verificarea îndeplinirii condițiilor din actul de reglementare consemnate în Notificarea APM Prahova și anume, „se vor elimina toate deșeurile periculoase identificate/depozitate pe amplasament, care sunt stocate în afara spațiilor autorizate.”
La data și ora controlului (05.01.2021, ora 11:00) s-a constatat că pe amplasament erau depozitate în continuare deșeuri periculoase fără a fi ținute într-o cameră frigorifică, așa cum se prevede în Autorizaţia Integrată de Mediu. Până la ora finalizării controlului (ora 15:30), cantitățile de deșeuri depozitate în exteriorul zonei autorizate au fost încărcate în incinerator, în vederea eliminării.
Deoarece operatorul SC ECOBURN SRL nu a realizat în totalitate și la termen măsura impusă, suprapusă cu prevederile AIM nr.213/11.01.2011, societăţii i-a fost aplicată o nouă amendă contravențională.
În data de 08.01.2021, GNM a notificat APM Prahova în vederea suspendării Autorizației Integrate de Mediu, iar în data de 11.01.2021, APM Prahova a emis Decizia privind suspendarea Autorizației Integrate de Mediu nr. 213/11.01.2011, pentru activitatea exercitată de SC ECO BURN SRL, cu amplasamentul în incinta Parcului Industrial Brazi, Comuna Brazi, sat Negoiești, Județul Prahova.
Reamintim că la începutul acestei luni Garda de Mediu a aplicat sancțiunea maximă de 100.000 de lei și au solicitat.
”Pe data de 5 s-a constatat că nu au realizat integral măsura (…) şi atunci Garda de Mediu a aplicat sancţiunea de 100.000 lei” a declarat Mihai David, directorul executiv al Gărzii Naționale de Mediu pentru observatornews.ro.

Contactată de observatorulph.ro, Violeta Ştefănescu, directorul general al Eco Burn, a declarat: ”Amenda de la garda de mediu este mai veche. Noi am avut o serie de măsuri de conformare, pe care le-am îndeplinit. Toată lumea ne acuză pe noi, deși nu cunoaște cu adevărat situația. Putem arde deșeuri 24 de ore din 24. Sacii galbeni din curte nu conțin toți substanțe periculoase”

Deși reprezentanții Consiliului Județean Prahova au declarat public că vor face toate demersurile pentru închiderea incineratorului, invocând probleme de poluare și sănătate a populației, în realitate lucrurile stau diferit.

Astfel, la sfârșitul lunii decembrie, reprezentanții CJ Prahova și cei ai Parcului Industrial Brazi au semnat un document prin care au decis reluarea furnizării de apă, curent și gaze incineratorului, acesta având ca termen închiderea activității data de 1 iulie 2021!

Reprezentanții Eco Burn nu au fost de acord cu semnarea documentului, dar au beneficiat în continuare de utilități.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți de acord să citiți ziarul Observatorul Prahovean fără reclame, dar contracost? 

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Accident în Slănic. Un autoturism a lovit un cal, iar doi tineri au ajuns la spital

Accidentul rutier s-a produs, sâmbătă noapte, după ce un autoturism a lovit un cal. În urma impactului, doi tineri, în vârstă de 16 ani,...

Noi detalii în cazul tânărului care a murit după ce s-a aruncat de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești

Tragedia a avut loc, sâmbătă seară, după ce un tânăr în vârstă de 21 de ani a murit după ce s-a aruncat de la...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Accident în Slănic. Un autoturism a lovit un cal, iar doi tineri au ajuns la spital

Accidentul rutier s-a produs, sâmbătă noapte, după ce un autoturism a lovit un cal. În urma impactului, doi tineri, în vârstă de 16 ani,...

Noi detalii în cazul tânărului care a murit după ce s-a aruncat de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești

Tragedia a avut loc, sâmbătă seară, după ce un tânăr în vârstă de 21 de ani a murit după ce s-a aruncat de la...

Brad Pitt s-a „ales” cu un buletin românesc, cu adresa în București

Un cetățean leton, considerat cel mai talentat falsificator de documente din Europa, a fost arestat, săptămâna aceasta, în Spania. Polițiștii spanioli au găsit în...

UPDATE. Bărbat căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești

UPDATE. Conform Serviciului de Ambulanță Județean Prahova, bărbatul avea 21 de ani. Acesta a fost declarat decedat. Conform IPJ Prahova, părinții tânărului decedat au fost...

Zeci de medicamente lipsesc din farmacii. Cauza pare a fi prețul mărit al acestora

Peste 50 de medicamente importante lipsesc din farmacii. Este vorba despre antibiotice, antitermice și chiar tratamente pentru boli cronice sau alergii. Peste 50 de medicamente lipsesc în...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -