Ministrul Economiei anunță o nouă modificare a contractelor pentru energie electrică: ”Clientul va beneficia automat de cel mai mic tarif”

factura curent

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că ordinul ANRE prin care clienții erau obligați să-și schimbe contractele de energie electrică pentru a nu plăti mai mult cu până la 30% va fi modificat. Oficialul susține că furnizorii vor fi obligați să ofere cele mai bune prețuri la energie.

Invitat, aseară, la Digi 24.ro, ministrul Economiei a declarat că s-a ajuns la un acord cu ANRE și cu Consiliul Concurenței, potrivit căruia consumatorul trebuie să beneficieze de cea mai bună ofertă de preț la energia electrică, fie că rămâne la furnizorul actual, fie că se mută la un altul.

„Nu pun 6 milioane de oameni pe drumuri să-și schimbe contractele într-o lună, două sau într-un anumit termen, ci oblig furnizorii să ofere cele mai bune prețuri la energie, în așa fel încât consumatorul să beneficieze de cea mai bună ofertă. Pornim de la premisa că avem în centrul acestei piețe concurențiale clientul, nu furnizorul”, a declarat la Digi24, Virgil Popescu.

„Joi am avut o ședință la Consiliul Concurenței, împreună cu ANRE, și am căzut de acord pe acest principiu. Furnizorul trebuie să spună: dacă vrei să rămâi la mine, ai oferta asta, dacă nu vrei să rămâi, poți pleca. Dacă nu te muți între timp, îți rămâne această ofertă. Așa trebuie făcut, nu să ma duc eu să caut, eu să am timp să caut, dar până găsesc, să am cea mai bună ofertă a furnizorului meu, nu pe cea mai scumpă. Acesta este principiul asupra căruia am căzut de acord cu ANRE și Consiliul Concurenței”, a conchis ministrul.

Potrivit datelor Autorității de Reglementare în Energie, din cei 8,7 milioane de clienți casnici, sub 3 milioane erau pe piața concurențială, în timp ce 5,7 milioane beneficiau de preţuri reglementate de stat, care nu mai sunt aplicabile de la 1 ianuarie.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău