rabla 2018 dacia.jpg

Programul Rabla 2018 are o dată exactă de începere. Prin acesta îți poți cumpăra o mașină mai ieftină. AFM (Administrația Fondului pentru Mediu) a confirmat ziua din care te poți înscrie ca să vezi dacă ești eligibil.

Pentru Rabla 2018, prima de casare rămâne la 6.500 de lei. Aceasta va fi acordată în funcție de cantitatea de emisii de CO2/kilometru produsă de motorul mașinii noi. În 2018, prima va fi acordată pentru automobilele noi al căror motor generează maximum 130 g CO2/km.

În ceea ce privește perioada de înscriere, programul Rabla 2018 începe din 15 martie. Perioada de înregistrare a fost stabilită până pe 28 septembrie 2018.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Programul Rabla 2018 are un fond total de 253 de milioane de lei. Există aproximativ 20.000 de vouchere pentru Rabla clasic și fondul este de circa 133 de milioane de lei. Există și opțiuni pentru cei care vor mașini hibride.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Regulile din 2018 pentru Rabla au fost prezentate în Ordinul Ministerului Mediului nr. 661/2017 care prevede aprobarea ghidului de finanțare a programului de stimulare a înnoirii parcului auto național 2017 – 2019. Astfel, mai ai anul acesta și anul viitor (să speri, măcar) ca să prinzi o mașină mai ieftină. Scopul programului Rabla este îmbunătățirea calității mediului prin înnoirea parcului auto național, după cum se arată în documentul oficial.

Ca să fie totul și mai bine, în cadrul Rabla 2018, poți primi și un ecobonus de 1.000 de lei. Ești eligibil doar dacă mașina nouă are un motor care generează maximum 98 g CO2/km în regim de funcționare mixt. Un ecobonus de 1.700 de lei va fi acordat pentru mașini cu motor hibrid – un moment bun să iei în calcul chiar o mașină electrică.

Pe scurt, ca persoană fizică, poți primi până la 9.200 de lei (6.500 + 1.000 + 1.700) pentru înlocuirea unei mașini vechi cu una nouă. Atenție însă la o condiție esențială: prima de casare în programul Rabla 2018 e acordată doar persoanelor fizice din România care n-au datorii la autorități locale și care predau un automobil mai vechi de cel puțin opt ani.

sursa: playtech.ro

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Sport
  • Duminică, 09 Decembrie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Handbal feminin Euro 2018. România – Olanda, 24-29

Echipa națională de handbal feminin a României a pierdut, duminică seară, la Nancy, primul meci de la Euro 2018, scor 24-29 (10-11), partida cu Olanda, cel mai dificil adversar din Grupa principală...