Oricui i se poate întâmpla să rămână în pană. Poate fi o anvelopă spartă, poate fi o pană de motor sau orice alt fel de defecțiune tehnică, din categoria celor care nu mai permit continuarea deplasării. De la o pană banală și până la pierderea vieții poate fi doar o fracțiune de secundă.
Finalul de an a adus în atenție trei cazuri în care șoferii și-au pierdut viața, după ce au oprit pe marginea drumului. Se întâmplă frecvent astfel de accidente, motiv pentru care vom argumenta astăzi cu ultimele trei produse în România.
Primul caz a fost din Prahova. Un tânăr de 19 ani a oprit pe DN1, după ce a lovit un animal, mașina sa fiind trasă cât mai mult posibil în afara carosabilului, însă rămânând pe jumătate pe banda 1. În condiții de noapte, pe un sector de drum unde viteza maxima este de 100 de km/h, venit din spate, un alt șofer nu l-a observat pe cel oprit și l-a spulberat. (vezi știrea AICI).
Cel de al doilea caz, tot din Prahova, pe același DN1, la câțiva km distanță de prima tragedie și la câteva zile diferență, un alt șofer (44 de ani) a oprit din cauza unei pene la mașina sa. A tras cât de mult posibil pe dreapta, atât cât i-a permis acostamentul, apoi a coborât pentru a putea vedea ce are de făcut. Din nou, un alt șofer vine din spate și se repetă scenariul de la prima tragedie. (știrea inițială AICI)
Al treilea caz este din Cluj. Un bărbat de 50 de ani a decedat, astăzi, după ce a fost acroşat de o maşină în timp ce cobora dintr-un autoturism staţionat, evenimentul având loc pe centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca.
ISU Cluj: ”un conducător auto în vârstă de 36 de ani, din Câmpia Turzii, care se deplasa cu o autoutilitară pe direcţia Vâlcele spre Apahida, la km 2+628 ar fi acroşat un bărbat în vârstă de 50 de ani, în momentul în care acesta s-ar fi coborât dintr-un autoturism staţionat pe partea carosabilă.”