Minunile României: A fost nevoie de 9 ani pentru o centură de parcurs în 2 minute. Să se calculeze în câte milenii se poate face Autostrada Comarnic – Brașov

0

”Dacă nu ar fi de plâns, am râde cu lacrimi”, spun cei mai mulți dintre românii sătui să vadă tăietori de panglici la inaugurarea unor lucrări, bani dați pe taxe de drum și bugete fabuloase cheltuite pe studii de fezabilitate.

Privind către țările civilizate care construiesc peste noapte poduri complicate și tronsoane mari de autostrăzi, te gândești că sunt de pe alte planete. De 32 de ani ne-am obișnuit să avem planeta noastră, cea pe care este nevoie de 9 ani pentru o bucățică de drum de aproximativ 3 km.

A fost nevoie de 9 ani și de 3 constructori pentru ca Centura Mihăilești să fie gata. 

Cristian Pistol, directorul general al CNAIR: „Alături de actualul constructor am reușit să finalizăm lucrările și să o dăm în circulație înainte de termenul contractual. Termenul de finalizare din contract ar fi fost februarie 2022. De aici putem trage concluzia că unii antreprenori sunt mai serioși decât alții.”

S-au schimbat trei antreprenori în cei 9 ani. Primul contract pentru realizarea variantei de ocolire Mihăilești a fost semnat în urmă cu 9 ani și reziliat la scurt timp după. Nici a doua încercare nu a fost cu noroc. Al treilea constructor s-a mobilizat și a terminat ce avea de făcut în opt luni. A preluat proiectul la un stadiu de 30 la sută.

sursa digi24

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău