icars.ro: Țeapa bonus-malus sau cum asiguratorii îți resetează bonusul, dacă îți schimbi mașina

0

Mulți spun: ”dacă ești corect, ești prost!” Deși nu suntem de acord, nu-i putem contrazice atunci când vorbim despre relația cu asiguratorii din România. Suntem însă corecți pentru noi, nu pentru ei. Asta nu înseamnă că vom accepta să fim furați de un drept câștigat legal!

Fără excepție, atât timp cât utilizăm un autovehicul pe drumurile publice, suntem obligați să încheiem o poliță RCA. O poliță de RĂSPUNDERE CIVILĂ AUTO înseamnă posibilitatea de a acoperi eventuale daune pe care le producem, în anumite condiții. Aici este vorba despre șofer, despre experiența sa, despre istoricul pe care îl are în traficul rutier.

Așa cum șoferii sunt sancționați, în cazul în care se dovedesc a fi potențiale pericole la volan, în egală măsură cei corecți, cei care nu produc evenimente rutiere sunt recompensați.

Valoarea poliței crește în funcție de câte accidente ai produs. Cu alte cuvinte, ești vinovat… plătești. Poate așa îți bagi mințile în cap și conduci responsabil sau înțelegi că șofatul pe un drum public nu este un sport extrem sau o perioadă în care te relaxezi. Și porți sancțiunea (malus) după tine, atât timp cât legiuitorul a considerat că e necesar, valoarea acesteia diminuându-se în timp.

Citește continuarea și vezi video pe www.icars.ro AICI

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău